Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak jsem aspoň uhodla autora - ale co s tím mají společného nožičky? Šlo o savce, a to velryba 100% splňuje, i bez nožiček a s ploutvemi (nemůžu napsat s ploutvičkami).
Tak zkusíme tohle:
Chlapec s nepříjemnou povahou, ale zálibou v přírodě a očima jako ostříž dlouho neměl kamarády. Nakonec dva našel, tak teď už jen hledá svého autora.
Přiznám se, že ty ani neznám, tak ani nemůžu říct, jestli přihořívá, nebo samá voda. :-)
Ano, vylučte prosím i malého prince. Hledaná postava (byť fiktivní) byla hmotná a přirozená jako kdokoli z nás. Napovím jen, že dnes už by byla dávno po smrti.
Mne napadá jen Ernest Thompson Seton a jeden ze dvou divochů (Yan nebo Sam), ale ani u jednoho mi nepřišlo, že by měl nepříjemnou povahu :-). Z této knihy by to ovšem mohl být žalobníček Guy, který viděl nejvíce hvězd v souhvězdí Kuřátek.
Text příspěvku byl upraven 25.05.16 v 11:21
Gratuluji Tatjaně! Měl jsem opravdu na mysli Guye Burnse. Dovolím si připomenout, že to byl takový dost namyšlený floutek, který dokonce zbylé dva kluky původně špehoval s nečestnými úmysly. Ale možná máte oproti mně posunutý práh vnímání nepříjemné povahy. :-)
Každopádně předávám štafetu.
Mno, moje hádanky jsou vždy velmi snadné, takže předpokládám, že tomu bude i tentokrát.
AUTORA HLEDÁ MUŽ, KTERÝ SE VĚNOVAL POKLIDNÉ KANCELÁŘSKÉ PRÁCI, NEŽ SE JEHO NADŘÍZENÝ ROZHODL POSLAT HO DO TERÉNU, A PAK SE ZAČALY DÍT VĚCI. MOŽNÁ I PROTO, ŽE JE TAK TROCHU JINÝ.
Text příspěvku byl upraven 25.05.16 v 11:44
Poradím, že velká písmena v hádance byla zvolena úmyslně, aby zmátla hadače :-).
Taky ne, ale žánrově už se trochu přibližujeme, víc než s Kafkou, ale ještě pořád nepřihořívá. Další nápověda: Hlavní hrdina je zaměstnancem jisté tajné, dalo by se říci nadnárodní organizace.
RamonVarga: Soudím, že někteří zaměstnanci této organizace by tak některé své složky mohly nazývat, ale není to ono :-).
To asi nebude Thomas Jerome Newton hledající Waltera Tevise (Muž, který spadl na Zemi)...
Nene, samá voda, voda kolem dokola :-). Trochu mne těší, že použití zaklínadla "je to lehké" zabralo a výjimečně mou hádanku nikdo neuhodl hned v dalším příspěvku :-).
Další nápověda: hledaný hrdina v metru potká dívku, s níž se v tom okamžiku spojí jeho osud. Podle knížky byl v autorově domovské zemi natočen film.
Vložit příspěvek