Postava hledá autora - pomozte jí!
Něco mi to připomíná, ale zdaleka si nejsem jistá - nehledá náhodou mistr Kulgan pana R.E.Feista ?
Nechce sa mi vymýšľať hádanku, ale už sa nemôžem pozerať, ako tu woodward trpí. Balú hľadá Kiplinga.
Až tak ďaleko môj altruizmus nesiaha, smola. Teraz na to ani nemám kapacitu, pokúšam sa učiť.
Woodward: Skvělá hádanka. Vůbec mě nenapadlo, že mám hledat v říši zvířat... Přitom když to pak člověk zpětně vidí, je to tak očividné! :-)
v každém případě, Naias se vyvlíkla z povinností, takže je tu žolík. kdo ho první popadne, ten ho má.
To si nenechám ujít (když mi už připraveného Kiplinga vyfoukli):
Dva hodně přesluhující staříci (mají za sebou půlstoletí společné práce) mohou stále co říci při vyšetřování prazvláštních zločinů a mají na to dokonce svoji vlastní policejní jednotku. Autor v lecčems vychází z reálných základů (včetně samotné jednotky) a případy se odehrávají převážně v reálných místech obří metropole. Přitom se pátrání odehrává na nezyklých místech jako temných schodech, v podzemních vodách či v tunelech sněhových závějí.
Chceme znát jména obou hlavních hrdinů, kterým byla věnovaná celá série, a autora, který i další thrillery umisťuje výhradně do městského prostředí.
Text příspěvku byl upraven 16.06.16 v 10:56
Tak přidávám nápovědy:
Autor je představitel tzv. "dark urban fiction" a některá jeho díla byla zfilmovaná.
Krom psaní knih a povídek má také sloupek v The Independent, kde se pod titulem 'Invisible Ink' věnuje pozapomenutým spisovatelům.
Arthur Bryant a John May, autor Christopher Fowler? Google a Wikipedie... :-X
Ano, je to správně (sérii mohu doporučit milovníkům tajemnějších detektivek se specifickým humorem, trochu stylu Fred Vargas).
Předávám štafetu a těším se na nové zadání.
Abych trochu smyla svoji hanbu, že jsem si vypomohla vyhledávači, zadávám něco pro fajnšmejkry, co jde vyhledat jen obtížně a je lepší vzít si k ruce knížku:
Svého autora hledá dvanáct přátel, kteří se sešli u svého hostitele v chatě na vrcholu Broumovských stěn, a večer strávili vyprávěním o tom, jak se každý z nich setkal s nějakou nadpřirozenou bytostí. Předmětem hádanky je všech těchto 12 osob, mezi které patří například doktorka, pilot, operní pěvec či knihovník. Protože se má za to, že jejich hostitelem v chatě je sám autor, zajímá nás samozřejmě i jeho jméno.
nejvíc jsem tipoval Miloše Zapletala ale ten vypadá že to nebude
jako správný temný elf, který se ničeho neštítí jsem použil i google :D ale musím potvrdit že mi akorát vzal hodinu a půl života a porazil mne :F
Zapletal je sice můj srdeční autor (resp. jeden z nich), ale předmětem hádanky není :-). Poradím tedy ještě, že mnoho z příběhů se odehrává v okolí Náchoda, odkud autor pochází.
Tak autora mám, vím i knížku. Těch 12 lidí mám asi pojmenovat, ale to nejspíš nedám, to bych tu knihu musela mít v ruce. BTW, netušila jsem, že tento autor pochází z Náchoda, hned jsem chytřejší. O malinko :-)
Text příspěvku byl upraven 17.06.16 v 22:07
Dám ještě šanci jiným hadačům: Titul knihy, v níž vypravěči figurují, je nazván podle toho, s kým se ve svých příbězích setkali. Autor je čtenářům známý hlavně svými ostatními díly - detektivkami, z nichž minimálně jedna (možná více, takový znalec nejsem) byla i zfilmována. Spisovatel byl zvolen prvním předsedou České asociace autorů detektivní literatury.
Nu podle této poslední nápovědy mám autora (Václav Erben), dílo (O strašidlech) a označení postav: Náchodští rodáci - tři lékaři, právník, knihovník, redaktor, dva univerzitní profesoři, režisér, pěvec a letec - vyprávějí o svých setkáních se strašidly. Jména postav jsou ale přespříliš limitující pro věechny, kdo nemají po ruce danou knihu (a nelze dohledat elektronický obsah knihy k náhledu), tedy i mne.
Text příspěvku byl upraven 18.06.16 v 12:43
Pokud i ostatní hadači souhlasí, může se hádanka ukončit, jinak můžeme čekat, až / jestli někdo postavy v knize dohledá...
Mně se právě líbila ta myšlenka, že to nejde nikde snadno dohledat a je nutno nahlédnout přímo do knížky (ať už z knihovničky či knihovny)... Ale jestli kniha není nikomu dostupná, nelze zadání splnit, to je jasné :-/.
Co kapitola, to jeden vypravěč - vždy v úvodu příběhu je představen (celé jméno a profese).
Sama knížka není moc známá, ale za přečtení stojí, a pokud by po ní někdo sáhnul i jen kvůli odpovědi na hádanku, splnila tato svůj účel :-).
Ovšem pokud se hadači shodnou, že je to složité, mohu do odpískat a dát jiné zadání :-X.
Vložit příspěvek