Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak teď to bude (pravděpodobně) trochu těžší. Zůstaneme ve světě kde se vraždí a naším neznámým bude vrah sám. Zločin ovšem nespáchal v afektu, ale jako nájemná síla vyšší moci odstraňující osobu s nepohodlnými názory i vlivem. Specifickým znakem tohoto vraha je rozštěp horního rtu.
Zatím by to mohlo stačit, dodám jen že autorem/autorkou bylo dítko z početné rodiny zrozené do blahodárného prostředí ředitele prestižní internátní střední školy.
Já přilepím si známku na čelo,
razítkem omráčen přestanu vnímat
vše co mě celý život bolelo
a snad si začnu jiných věcí všímat.
Říkají o mě, že jsem...
kdo to je? a který autor stvořil tuto postavu v libretu jedné podivuhodné opery?
Adoptivní dcera známého páru, který nám oživoval svými detektivními i rodinnými zápletkami a suchým humorem dobu před více než 1900 lety. Ona sama bude mít ale větší (literární) prostor teprve nyní.
Lindsay Davis a hledá ji....Albia, musel ajsem si to najít, mám paměť v kýblu.
Text příspěvku byl upraven 20.06.16 v 12:20
Ano, je to Flavia Albia od Lindsey Davisové, už se na novou sérii těším...
Předávám štafetu.
šlechtic a jeho kamarád, kteří jezdí po říši a sem tam vyřeší nějákou tu vraždu hledají autora
To by klidně mohl být královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pomocníkem Petrem Korcem od Vlastimila Vondrušky
To by mohli být i Joachim Stein a Matěj Barbarič hledající J. Červenáka.
MarkétaLore: Tři marné pokusy vyhovující původnímu zadání - to znamená, že je nejvyšší čas upřesnit hádanku.
Tak já bych se možná soustředila na tu říši. Vyšetřovali ti výše jmenovaní vraždy v říši? Já nevím.. Ti mí žijí a yyyšetřují ve ......................... říši.
ne jiná. Dovedeš si jak někdo jako Oldřich dělá policistu za protektorátu? :-) Mám resty n a podobné diskuzi, tak ještě napovím, Na V _ _ _ _ M _ _ _ _ _ a nebo ve V _________ říši. As tím Oldřichem nejste tak daleko, a jeho kamarád je viking.
Text příspěvku byl upraven 20.06.16 v 19:49
Velkomoravská říše měla své detektivy? Mám větší mezery v historii než jsem myslela :-)
tosi piš. Ale po literární stránce odpovídající danému století. Zrovna to čtu, a vyšetřovací metoda toho našeho hrdiny je super - pošlu si pro podezřelého, dovlečou mi ho v poutech, udělám na něho bubu, a on to vyklopí.
Hledání v české historické krimi přineslo další řešení: velkomoravský „detektiv“ Slavomír, kníže z mojmírovského rodu (skutečná postava), a jeho vikinský přítel Erik, autor Stanislav Češka, série Zločiny na Velké Moravě.
Vložit příspěvek