Postava hledá autora - pomozte jí!
...své plány na zničení světa musí uskutečnit do půlnoci, jinak peklu propadnou.
Děj knihy se odehrává 31. prosince.
Koukala jsem na web a na německé verzi Wikipedie lze jména hrdinů dohledat ;-).
Uvědomila jsem si, že když jsem prve uhodla postavu, nedoplnila jsem autora, abych hrála dle pravidel, příspěvek výše byl editován ;-). Tímto se omlouvám ostatním hadačům, že jsem se ujala slova, aniž bych splnila celé zadání :-X.
Možná by kritériím zadání mohla odpovídat i Diana Fallonová (ředitelka muzea někde v Georgii, přesný název si už nepamatuju, zároveň šéfka kriminalistické laboratoře tamtéž, forenzní antropoložka a ještě navíc jeskyňářka ) - moje oblíbená postava z knih Beverly Connor. Tak zkusím.
Jako nějaký laskavý, vnímavý Noe řídila s velkou zručností svůj koráb plný pozoruhodně zvláštních potomků bouřlivým mořem života, stále ohrožována možností vzpoury, stále obklopená nebezpečnými úskalími překročených finančních prostředků a marnotratného utrácení, bez jakékoliv záruky, že posádka její řízení někdy schválí, zato s jistotou, že se jí pokaždé přičte vina za všechno, co nevyšlo dobře. Je zázrak, že tuto plavbu přežila a přežila ji šťastně a ke všemu ještě s rozumem více či méně neporušeným.
Kdo je ta osoba, na níž tu autor pěje chválu - a který autor to vlastně je?
mamička - od Durrellov ? Ale netuším jej meno. paní Durrellová ? A môže to byť Gerald. Ten druhý synátor by to dal do veršov.
jo, paní Durrellová stačí. a je to Gerryho poděkování v úvodu knihy O mé rodině a jiné zvířeně. Máš babu.
Ja sa ospravedlňujem. Netušila som, že je to tak. Bola som v škôlke. Takže poprosím o chvíľu na premýšľanie.
O.k. Autor riešil pôvod zvierat a kašľal pritom na Darwinovu teóriu a možno aj na iné teórie.Postava má blbo ušité sako. A nie je to náš bývalý tajomník. A nie sú to asi ani nohavice.
Bude možno jednoduchšie najprv uhádnuť postavu.
Autor riešil pôvod zvierat a kašľal pritom na Darwinovu teóriu a možno aj na iné teórie.Postava má blbo ušité sako. A nie je to náš bývalý tajomník. A nie sú to asi ani nohavice.
Kto má také brucho hladné,
že Parsovi koláč kradne,
sám si je na vine,
že ho trest neminie.
ale no, ja chápem, že je teplo, ale ja potom prásknem do koní a budem preč a nebudem riešiť nešťastnú postavu aj s autorom.
postava je zviera - dosť pažravé zviera.
Autor je z exotickej krajiny a je tam dosť budhistov. ale aj iné nábožestvá.
autor je o.k. A teraz rozlúsknuť hrdinu. Bude lepšie zaradiť ho najprv a potom sa dostaneme k postave. Kniha džunglí to nie je.
Vložit příspěvek