Postava hledá autora - pomozte jí!

DISKUZE » O autorech

Koka
Koka 24.07.2016 v 20:22

Moje hledaná postava má příjmení, jako jedna nedávná významná politička. Ona však zatím není žádná politička, jenom obyčejná dívka, která s kamarádem, s kterým se pořád škádlí a ještě ani neví, jak ho má ráda, zažije veliké dobrodružství.

soukroma
soukroma 24.07.2016 v 21:39

Becky Thatcherová se kamarádí s Tomem Sawyerem a oba našli Marka Twaina

Koka
Koka 25.07.2016 v 10:08

Ano, bylo to tak, vlastně ještě pořád je - přece ta kniha je věčná :=)
Prosím, další ...

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 10:47

Krásná, nafoukaná a rozmazlená mladičká jižanka, kterou přes všechny vrtochy a povahové vady milují lidé na celém světě již osmdesát let, protože po dětství na výsluní prožila peklo a nezalekla se ničeho. Přitom v duchu přísné výchovy u ní na prvním místě nebyla rodina, ale majetek. Aby to nebylo tak snadné, zajímá nás nejen dívčí jméno hrdinky, ale i její jména jako vdané paní.

MarkétaLore
MarkétaLore 25.07.2016 v 10:50

Margaret Mitchell scarlett o hara -wilkes

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 10:51

Ještě přihoďte jména dalších manželů...

MarkétaLore
MarkétaLore 25.07.2016 v 11:10

buttler, už jenom, ne?

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 11:16

Není to správně, manželé byli tři, ale Ashleyho Wilkese si nevzala...

MarkétaLore
MarkétaLore 25.07.2016 v 11:31

Charles Hamilton
(1st; deceased)
Frank Kennedy
(2nd; deceased)
Rhett Butler
(3rd) :-)

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 11:35

Teď je to správně, předávám.

MarkétaLore
MarkétaLore 25.07.2016 v 11:47

tak děvče z bohaté německé rodiny žijící v bytě 8+1,, s maminkou kterou pořád bolí hlava a tatínkem pořád v práci a s paní vychovatelkou , která není moc poctivá. Ještě že má toho kamaráda, který zvládá nejen školu, ale i starat se o nemocnou maminku. tak ti hledají autora.

woodward
woodward 25.07.2016 v 11:49

Kdo všechno hledá Ericha Kastnera? Kulička, Toník, slečna Andachtová i paní Gastová?

MarkétaLore
MarkétaLore 25.07.2016 v 12:52

no, to by mohlo stačit...

woodward
woodward 25.07.2016 v 13:19

autora hledá mlékař, který se vždycky po ránu zastaví v Jedové chýši na polívku. a z tohoto zvyku jednou vzejde podivuhodná náhoda, která umožní policii přijít na kloub záhadným událostem, souvisejícím se smrtí mladé dívky.

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 13:31

Mlékař pan Povondra, Panoptikum starých kriminálních příběhů a jeho autor Jiří Marek

woodward
woodward 25.07.2016 v 13:48

máš babu.

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 13:53

Hledáme čtyři nejbližší spolupracovníky asi nejoblíbenějšího detektiva NY policejního okrsku (třeba uvést ve správném pořadí celá jména): holohlavý s podivným jménem (otcův žert), černovlasý s nepasujícím jménem, zrzek se stříbrným pramenem vlasů a impulsivní stále zamilovaný mladík.

woodward
woodward 25.07.2016 v 13:58

plešoun je Meyer Meyer
zrzek je cotton hawes
mladík je Bert Kling
o nepasujícím jménu nevím nic, ale ten tmavovlasej by mohl být buď Steve Carella nebo Hal Willis, případně i Artie Brown.
Všichni hledají Eda McBaina.

soukroma
soukroma 25.07.2016 v 14:02

Ano, vše v pořádku a černovlasý s nepasujícím jménem je Artie Brown - jako černochovi to jméno často moc nesedělo ;-) Steve Carella to být nemohl, protože právě jeho spolupracovníky z 87. policejního okrsku jsme hledali.
Předávám.

woodward
woodward 25.07.2016 v 14:23

hm, brown je hnědý. proč by to nesedělo?

autora hledá lékař, který se po dobrodružném životě v exotických zemí vrátil do vlasti a zakotvil na vesnici, kde mu poskytl přístřeší místní farář, jehož fara svými rozměry daleko přesahovala potřeby jeho úřadu. Pan doktor je laskavý hrubián, který pro nadávku nejde daleko, navíc na rozdíl od většiny svých pacientů je bezvěrec, ale s panem farářem se snášejí výborně.

woodward
woodward 25.07.2016 v 21:40

Dotyčný doktor žije ve střízlivé zemi u Severního moře, ale po předcích má italské jméno. Autor o něm, o jeho rodině a sousedech napsal tuším tři veselé knížky.

reader.007
reader.007 26.07.2016 v 13:31

Toon Kortooms hledá doktora Angelina. Vlastně obráceně...

woodward
woodward 26.07.2016 v 13:48

vlastně obráceně :D
máš babu.

Hun
Hun 27.07.2016 v 15:24

reader.007: Nebyla by hádanka? :-)

reader.007
reader.007 27.07.2016 v 22:41

Přemejšlím....

Ale abyste neřekli, tak abyste se zatím měli čím zabavit. (varování: TOHLE NENÍ HÁDANKA!)

Zemřelý papež přijde před nebeskou bránu. Svatý Petr ho pozdraví a ptá se na jeho jméno.
„Jsem papež!“
„Papež, papež,“ brouká si pod vousy svatý Petr. „Lituji, nemám nikoho toho jména ve své knize zaneseného.“
„Ale, ale . . . já jsem byl přece zástupce Boha na zemi!“
Svatý Petr, překvapen: „Bůh má na zemi svého zástupce? No to je zajímavé, o tom mi zatím nikdo nic neřekl.“
Papež se rozčílí natolik, až v obličeji zrudne: „Já jsem byl hlavou katolické církve!“
„Katolická církev ... to jsem nikdy neslyšel,“ na to svatý Petr. „Ale počkej chvíli, zeptám se šéfa.“
Odejde v nebi dozadu a ptá se Boha: „Poslyš, tady je jeden, ten říká, že byl tvým zástupcem na zemi. Jmenuje se Papež. Říká ti to něco?“
„Nee,“ odpoví Bůh. „Neznám. Nic o tom nevím. Ale počkej, zeptám se Ježíše. Ježíííši!“
Ježíš přiběhne: „No, otče, co je, co se děje?“
Bůh a svatý Petr mu vysvětlí situaci.
„Moment,“ řekne Ježíš, „půjdu se na něho podívat. Hned jsem zpátky.“
Za pár minut je zpět ve velmi dobré náladě a směje se na celé kolo: „Tomu sotva věřím, nedovedu to pochopit. Vzpomínáte si na ten kroužek rybářů, který jsem před 2000 lety založil?“
„Tak ten ještě existuje!!!“

Vložit příspěvek