Postava hledá autora - pomozte jí!
Já to znám bez Ježíše. Bůh otec přemejšlí... papež, katiolická církev... ale jo, vzpomínáš si na ten butik, co jsme kdysi otevřeli v Itálii? Tak ono to ještě běží!
Ale nezamlouvejme to podstatné: MÁŠ BABU. ;)
Text příspěvku byl upraven 27.07.16 v 22:47
NO jo, no jo...
Takže autora hledá.... třeba... hrdinka která se bojí motorek, má sklony k takřka neposkvrněnému početí a nutkání stoupat ležícím lidem na hruď
To bylo keců že nezadávám a když je zadáno, nikdo se nehlásí...
Komu to ještě nedošlo, hrdinka není člověk
Pak to je tedy Minda Karla Čapka (i když by to mohla být kterákoli jiná kočka...)
soukroma: teď jsem si to znova přečetla: máš pravdu... až na to že Minda je pes - u koček neplatí 2 ze 3 indícií
Text příspěvku byl upraven 29.07.16 v 18:00
Jejda, Minda je tedy (proti všem předpokladům) čubička a byla to správná odpověď? Totiž u koček obecně platí (i když to Čapek třeba nezmínil rovněž), že mají "elementární .... hrůzu z motocyklů.", stoupají a lehají si na hruď vhodné osoby a (u nekastrovaných koček) mohou být březí lusknutím prstů... Takže za mě platí všechny 3 indicie plně na kočky.
Spisovatelka žijící v proslulém univerzitním městě, které miluje, a občas vypomáhající na slavné univerzitě nebo v její neméně slavné knihovně, s neurovnanými rodinnými poměry (matka bohémka ji hodně dávno opustila, ale už je zase zpět - což je někdy ještě horší), se často ocitá uprostřed vražd, doslova, což ji nutí amatérsky zločiny vyšetřovat. Nejen proto hledá svého autora nebo autorku.
Že by Kate Ivory hledala Veronicu Stallwood:-)
Text příspěvku byl upraven 29.07.16 v 22:56
Díky, soukroma... Poslední dobou mám nějak štěstí na mušku.-)
Hádanka: Dívka, jenž chce, aby byla oslovována chlapeckým jménem hledá svého /svou autora/rku?
soukroma: ještě špitnu...
Minda je airdale, dle citace: "zvaný též válečný pes (Kriegshund); užívá se ho ve válce k vyhledávání raněných. K tomu obrázek, na němž Minda, chci říct airdale, stojí v dešti kulí předníma nohama na prsou raněného vojína a štěká."
Motorky netřeba komentovat, tehdy se těch "řvoucích ďáblů" báli i někteří lidé :-) a to o tom početí: přes veškeré hlídání... inu hárající čubička :-)
ZOPAKUJU ZADÁNÍ:
Hádanka: Dívka, jenž chce, aby byla oslovována chlapeckým jménem hledá svého /svou autora/rku?
Nápovědu? Dobře...
Její otec je velmi zaměstnaný muž, je totiž vědec (dost roztržitý) a tak má blíže spíše ke svému mazlíčkovi než k rodičům...
Hledání mi našlo toto: Dívčí román o sedmnáctileté dívce, která si nechá říkat chlapeckým jménem - Honza a nade vše miluje koně. Taxis (Blanka Chlupová). O otci v popisech nikde nic, umřela jí maminka, když byla malá.
Ne. Toto to není... Trefa je pouze v tom, že je to pro děti, ale rodiče má oba, akorát maminka v této sérii knih nijak moc nefiguruje...
PS. Možná, že bys měla hledat ještě mladší čtenáře než je 15-17.-)
Kdybych řekla, jméno mazlíka měli byste to hned, snad tedy postačí, že je to pes...
Jo a série byla zfilmovaná, běžela i u nás...
Víc ze mne už nevyrazíte.-)
Georgie hledá Enid Blyton (nevím jestli to píšu správně, znám to jen z poslechu a tak je možné že Georgiana vyžaduje jiný tvar svého jména)
Ano, George hledala Enid Blyton...
U nás Jirka hledala Enid Blyton ..
Ale nic nezmění na tom, že máš BABU, tak si něco pěkného připrav...
Celá parta okolo George vám mává a loučí se.-))) I s Timem jejím pejskem...
Kdyby nebylo toho, že to na mne vybaflo na youtube a já chtěla zkusit něco jiného než Správnou pětku nebo Protivnou holku, mohla jsem si v klidu medit, ale to jsem celá já, navíc hubu neudržím :-))
Jdu přemýšlet na kolo
Tak dnes hledá svého autora/autorku osoba, kterou já osobně bych za sousedku hrozně nerada - sice možná s dobrými úmysly a laskavá, ale zato velmi zvědavá a především přesvědčená, že je každý zvědavý na její názor
jestli je to slečna Marplová od A. Christie, tak si takovouhle charakteristiku snad přece jenom nezaslouží.
čekala jsem kdo ji vytáhne :-) ale ne, ta to není. Naše neznámá je vdaná...
ani...
moje neznámá není hlavní postavou knih ve kterých vystupuje, ačkoliv tam (hlavně v těch prvních dílech) hraje celkem podstatnou roli.
Vložit příspěvek