Postava hledá autora - pomozte jí!
Je to kniha Smrt v Delfíne od Ngaio Marshové, ale jak se jemnoval ten režisér, co spadl do jámy a díky tomu se seznámil s mecenášem, který následně financoval rekonstrukci toho zničeného divadla - to si nevzpomenu.
nojo, ale to je hlavní postava a součást hádanky. můžu napovědět, že se ten pán vyskytuje ještě v knize vražda za scénou, posunuté asi o patnáct let později.
takže kdo ho uhádne, má babu.
Sakra - zase jsem nevydržela.
Jeden z nejvěrších hrdinů starověku hledá svého ( ne českého) autora.
Ježkovy voči, to je ale obecné. Prosím o aspoň minimální upřesnění, třeba jestli jde o hrdinu skutečného, nebo smyšleného. A i tak zbudou desítky správných odpovědí, ne?
Hrdina je skutečný. A kniha je nejznámější knihou zmíněného autora. A byl podle ní natočený slavný film. A scénář napsal autor, který měl v té době zakázané působení v oboru.
Spartakus taky může hledat když ne Loukotkovou, tak Gérarda Pacauda nebo Howarda Fasta a určitě i někoho dalšího, kdo o něm psal :-).
Netušila jsem, že film natočil Kubrick, opět jsem si rozšířila obzory.
Správně. A Kirk Douglas byl a je můj oblíbenec. A scénář napsal John Trumbo.
A máš babu.
No vida! Tak Douglase v této roli matně znám, přesto jsem nevěděla, kdo je autorem a kdo natočil... hanba mi.
Hledáme postavu, jejíhož autora jsme již několikrát hádali. Postava byla napsána podle reálně existujícího člověka, který udělal kariéru u policie a podařilo se mu rozlousknout velkou aféru své doby.
Hledáme postavu, jejíhož autora jsme již několikrát hádali. Postava byla napsána podle reálně existujícího člověka, který udělal kariéru u policie a podařilo se mu rozlousknout velkou aféru své doby.
Ona aféra otřásla až nejvyššími místy státu. Předobraz literárního hrdiny je dodnes považován za zakladatele moderních kriminalistických metod. V našem prostředí toho o něm mnoho není známo, na rozdíl od postavy literární, která je v několika knihách (v nichž ovšem vystupuje jako postava vedlejší, byť významná) velmi barvitě vykreslená. Napovím, že literární postava se nejprve živila jako advokát, po svém největším případě však prodala úřad a připojila se k policii.
V podsvětí byla hádaná postava označována jako "muž se psem", neboť při svých akcích byla doprovázena velkou dogou, která mu pomáhala chytat kriminální živly.
Vložit příspěvek