Postava hledá autora - pomozte jí!
Na netu jsem našla, že ve filmu krvácejícího Sweeneyho Todda opouští Toby - to by mohl být náš vrah.
A za jednoho z autorů pana holiče, ke kterému na melír nepůjdu, je uvádět ještě James Malcolm Rymer.
Je mi líto, ale ne. Opakuji, že sice hledaný mladík je už asi jednou provždy klasifikován jako ten, "kdo složil ďábelského holiče z Fleet Street", ale rozhodně ho nezabil a v celé knize o tomto titulním hrdinovi je toto pouze jedna epizoda...
Rekapituluji: nová kniha, jednoho z nejoblíbenějších autorů většiny zdejších uživatelů, jednoslovný název s přezdívkou mladého hlavního hrdiny, samozřejmě také pouze literárního...
Doplním ještě, že hrdinu povětšinou živí nálezy toho, co lidé v jeho době a v jeho městě upustí... (K návštěvě tolik zmiňovaného holiče byl vlastně donucen okolnostmi, protože si ve společnosti trochu polepšil a musel se dát do pucu.)
6. nejoblíbenější autor! nová kniha, a přesto nikdo nic???
překladatel udělal skvělou práci, protože přezdívku hlavního hrdiny přeložil náramně, rozhodně zní lépe než jiné možné překlady z originálu, jako třeba podvodník, švindlíř, ulejvák, nebo podfukář....
Mladý, počerný muž, zámočník žijúci v hlavnom meste jedného štátu Východného bloku hľadá autora, ktorý v súčasnosti žije ďaleko od svojej vlasti. Meno tejto postavy tvorí aj názov knihy.
Text příspěvku byl upraven 23.05.17 v 13:24
To zřejmě hledá, ale stejně bys musel přihodit ještě křestní jméno autora - jsou totiž dva ("Zahradníci"), jak jsme se také nedávno dozvěděli zde...(a ten druhý je nobelista, což jsem netušila už vůbec)
Ajaj, že já píšu ty odpovědi tak rozkecaně – těch 40 sekund pak někde chybí. :-)
Velmi mladá, ani ne patnáctiletá, hrdinka projevila velmi dospělý přístup ke své věci: rozhodla se pomstít smrt svého otce, najít jeho vraha a vydat jej spravedlnosti. Sice si musela najmout pomocníka znalého poměrů a zvyklého nahánět zločince, ale přesto dodnes nezbude než obdivovat její vytrvalost a odvahu, která ji málem stála i život.
Chceme znát celé její jméno stejně jako autora, který tento nezvyklý příběh z divokého západu napsal.
Nemám čas hledat autora a název knihy, ale právě na tento film jsme se dívali v neděli na ČT2.
Díky za doplnění indicie. Podle knihy byly natočeny dva filmy, první v roce 1969, rok po vydání knihy (v češtině má film jiný titul než kniha), klasika, a remake 2010 (stejný titul jako kniha a kniha u nás vyšla dokonce ještě později).
Ale žádné odpovědi na otázku pořád nemáme.
Ano, je to mladá Mattie a její - netradiční westernový - příběh, v němž se projeví její Opravdová kuráž.
Text příspěvku byl upraven 23.05.17 v 22:21
Postavy, kterou máte nyní uhádnout, mi je nesmírně líto. Za to, že pomohl lidem, musel totiž každý den znovu a znovu trpět. Postava se objevila v řadě knih, ale už přes čtyřicet let hledá německého autora.
Tahle postava se asi bude hůře hádat, ale protože mi už dlouho leží na mysli (občas i v žaludku), ráda se podělím. Je to titulní postava velmi zajímavého špionážního, napínavého a silně psychologického románu z Evropy za druhé světové války.
Autor v minulém století napsal na dvě desítky takových knih (velká část se týká válečné doby), ale znám je hlavně dvěma mimořádně dobře zfilmovanými a nervy drásajícími díly - jedno válečné z druhého konce světa a jedno sci-fi drama.
Vložit příspěvek