Postava hledá autora - pomozte jí!
...lidé měli vždycky radost z jeho společnosti a on se s nimi cítil také dobře, proto se asi dal i na to cestování MHD...
obyčejné ;-) (řekli bychom my, ale příslušníci tohoto rodu si to nemyslí ani vzdáleně :-)
Jeho jméno, které se objevuje i v titulu knihy, je vlastně jméno jednoho ze tří biblických mudrců/králů (ale ve skutečnosti ho dostal úplně podle někoho jiného).
A když s tím pořád nemůžete hnout, zkuste těch pár existujících typů povrchové hromadné dopravy, které asi tak mohl hrdina používat ... ten "jeho" je rovněž v názvu knihy.
Text příspěvku byl upraven 28.05.17 v 09:54
Tady jsou všichni stižení úpalem či únavou z horka?
Už máte i jméno postavy, charakteru se lze dovtípit, prostředku městské dopravy rovněž - toto vše tvoří i název knihy.
Tak ještě dodám jedno klíčové slovo: Plymouth (třeba to také dopomůže k vítězné trefě).
soukroma: http://www.databazeknih.cz/knihy/dewey-kocour-z-knihovny-ktery-okouzlil-cely-svet-31624?
A nebo http://www.databazeknih.cz/knihy/casper-kocour-cestujici-autobusem-138761 hledající Susan Finden?
Marthas: Kocour ja typologicky správně, ale to je vše. V té knihovně se Dewey (to je jméno biblického mudrce/krále?) ale asi nepohyboval žádným prostředkem městské hromadné dopravy (Dewey tam byl dočista zavřený, žádné dobré bydlo to zase extra nebylo, i když mezi lidmi přes den byl, pravda)?
Marthas: Casper (Kašpar) je správně - kocour od roku 2005 vyhledával lidi a hlavně cestoval autobusem v Plymouthu, ujala se ho a celý jeho příběh zviditelnila (no, on se spíš zviditelnil sám, takže spíš zapsala) Susan Findenová.
Teď je to správně a mohu uvolnit místo.
Díky, soukroma.
A teď něco opravdu "lehkého":
Hledáme postavu dívčího Jamese Bonda, která hledá svého autora/rku.-)))
to encyklopedie: Ne, ne.
Napovíme, že postava hledá stále ještě žijící, píšící autorku, tedy o dosti mladší než tebou zmíněný autor, ale mohli by si spolu pospeakovat, pokud by tebou zmíněný autor ještě žil a projel se přes oceán.-)
Text příspěvku byl upraven 28.05.17 v 21:53
Postava Modesty Blaisové je nepochybně inspirována Jamesem Bondem ....viz kniha..
ale necht´....nepotřebuji aspoň nic zadávat...
To encyklopedie: Já netvrdím, že ne. Ale my hledáme jinou postavu a jiného autora/rku též inspirovanou J. Bondem.
Už v názvu knih je inspirace jasně patrná.
Jen jsou obě asi mladší.-))
A i jejich čtenářky....
Nebo chceš tvrdit, že existuje pouze jeden autor, který se inspiroval např. tím : jak si J.B. objednává drink.-)
Marthas ....nehledej zase v mé odpovědi to, co tam není!! Nikde nepíšu, že je jenom jedna postava!
Napsal jsem- Postava Modesty Blaisové je nepochybně inspirována Jamesem Bondem
...nic víc, nic míň ...je to pouze vysvětlení, proč jsem tipoval Modesty.
Nakonec knihy o Modesty tu zná pouze pár lidí.....
To encyklopedie: No a právě já mezi ně též nepatřím. Já se zase snažila více rozvinout odpověď a propašovat do ní sem tam nějakou informaci. Samozřejmě, že můžeš tipovat kohokoliv a není ani tvá povinnost vysvětlovat, proč tipuješ danou osobu a když to uděláš, tak mne osobně to spíše udíví, protože nejsem zvyklá na to, aby někdo odůvodňoval proč a co tipuje.
Asi jsem našla:
Cammie Morganová
série V tajných službách
od: Ally Carter
Je to ono?
To soukroma: Ano, jsi na tahu.
V indiciích jsem odkazovala na stejný jazyk jako autor hádaný encyklopedií, tedy angličtinu, jeho autor byl angličan, má autorka američanka.
A hlavně jsem narážela na název titulu Protřepat, nelíbat.-)
U Jamese Bonda je pokud vím: protřepat, nemíchat, když si objednává drink.-))
Takže předávám.-)
Tak něco lehoulinkého a snesitelného do horka. Kdopak je tato figurka, která nás už pár desetiletí baví až k pláči (ze smíchu), ale pro své okolí dokázal být občas oříškem až osinou svými nekonečnými poznámkami a dotazy:
"...sympatický, kulaťoučký muž s jiskřivýma modrýma očima, nažloutlými vlasy a jaksi raráškovskými, nicméně uhlazenými způsoby."
A kdo její autor?
Je jasné, že vzhled pro čtenáře zrovna na téhle postavě nebude to hlavní, každého zaujme především hrdinův slovní projev. Ale takovou ukázku poskytnout by znamenalo smršť dozajista správných odpovědí. Takže ještě z jiného konce: jeho podpis, kdykoli a kdekoli a kamkoli a čímkoli provedený, se nikdy neobešel bez hvězdiček.
....tohle bude "zajímavá postava"
Před více /jen o málo/ jak rokem vyšel román ...napsán byl v šedesátých létech.
V prvopolistapodové době dofrčeli do Prahy sex,drogy, rokenrol a s nimi Rolling Stones.
Hledaná postava se však místo sexu, drog a rokenrolu zaklíná mnohem starším souslovím: modli se a pracuj. Tím druhým zejména.
Možná se zdá, tohle spolu nesouvisí...až výsledek hádání ukáže jak souvisí...
Románový hrdina, mnich, který má za úkol v divočině vybudovat nový klášter.
Stavitel mnich/není hledaná "postava", skládá HLEDANÉ "postavě" komplimenty:
Hladím ho i ve snu. Mám ho raději vlastně i pro jeho nedostatky, jak divoce se brání, s jakou mazaností se nám pokouší uniknout. Vidím v něm vlka, ušlechtilého, smělého samce s vyvrtlými boky, pokousaného, zakrytého jizvami.........
..kurníček...co je to za postava ...a kdo ji stvořil.....
...nechám to již tak, určitě někdo pochopí co se hledá
Text příspěvku byl upraven 29.05.17 v 20:27
Nu, vskutku to postava není, komu pěje hrdina odu, jsou to kameny. Ale pro stavitele, sochaře a jiné jsou asi dostatečně živé, takže...
Divoké kameny
od: Fernand Pouillon
Vložit příspěvek