Postava hledá autora - pomozte jí!
ano, je to Regan /Exorcistu jsem doposlouchal jako audioknihu a je to nejlepší z nejlepších/...a intelektuálka může pokračovat
Hledaná postava je malý chlapec, který utíká před zlem tohoto světa.
"Před sebou vidí jen den a noc a obojí je třeba přežít."
Jméno chlapce je obsaženo v názvu knihy.
vyhledávač mě navedl na tyhle dvě knihy v sérii:
Manolito Brejloun a Chudák Manolito
od: Elvira Lindo
(dnes jsem se musela rozloučit s chlupatým členem rodiny, takže i hádanka bude smutná - postava na konci umře)
Titulní postava není v principu žádný domácí mazlík a rozhodně nebývá často v příbězích přítomná, natož v pozitivním podání. Tady se ale projeví jako moudrý zachránce, bez něhož by kamarád neušel trpkému osudu. Ale těch zvířecích kamarádů se tu sešlo hodně, mimo jiné exotický návštěvník, který o sobě prohlašuje, že je husa.
Nemůže Šarlota hledat Elwyn Brooks White? Nevím, jestli tam spadá indicie z poslední věty, nečetla jsem.
ano, pan Elwyn Brooks White v roce 1952 napsal knihu Šarlotina pavučinka, takže paní křižáková Šarlota byla hledanou postavou (pelikán přiletěl na dvůr farmy a představil se jako Husa).
I my máme mazlíka, tak si připomeneme jednoho, který se v příběhu jen mihne. On jediný ale pozná, že se domů nevrátila správná holčička.
nenapsala jsem ho proto, že jsem si nepřečetla název vlákna jen otázku -hledáme zámečnického mistra. Mea culpa. Odcházím za prací (nikoliv však výdělkem, je to pro známé), takže v podvečer zadám, hezký den.
o nepotvrzené dceři historické osobnosti nám vypráví autorka příběhu. Má na DK jedinou knihu
i když tady má jen jednu knihu, ta má 87 hodnocení, takže je čtena a taky vyvolává názor i zájem. .121 přečtení a 32 chystám se číst,
Text příspěvku byl upraven 31.05.18 v 06:21
ten hypotetický otec , historická postava, je mimořádně negativní ( a existuje i kniha s jeho hypotetickým synem, ale bohužel si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje)
Vložit příspěvek