Postava hledá autora - pomozte jí!
Kus chlapa, který se nebojí práce s šelmami, ale své místo opustí, protože víc než šelmy jej děsí paní pokladní.
Hned jsem věděla o koho jde, jen to jméno dalo trochu hledání.
Teď už nová HÁDANKA:
Žena, která je zachráněna před téměř jistotu smrtí upálením se zamiluje do svého zachránce natolik, že s ním procestuje kus světa aby si ho nakonec vzala.
Auda hledá Julese Verna? A zachráncem je Willy Fog.
Text příspěvku byl upraven 11.05.18 v 08:51
Narodila se v Keni, jako malá přišla o matku, ale přežila díky své pěstounce, která jí vrátila i původní život.
Omlouvám se za prodlení, ale opravdu dlouho mě nic nenapadlo. Tak tedy konečně hádanka:
autora hledá velmi inteligentní muž ("zázračné dítě"), který trpí nespavostí a jehož oblíbeným nápojem je jednosladová whisky.
Připouštím, že indicie jsou zatím poněkud nespecifické, takže upřesňuji:
nadprůměrně inteligentní muž - maturoval v 15, odpromoval v 19 a titul Ph.D. získal ve 23 letech. Jeho doktorská práce se stala povinnou četbou v jisté federální instituci. Nespavostí trpí od sedmi let kdy mu zemřela matka na rakovinu.
Sláva, je to on.
Už jsem přemýšlela nad dalšími indiciemi, aniž bych prozradila povolání postavy. Ještě se musím omluvit, dlouho jsem nebyl u PC.
raffi pokračuje.
Indície boli skvelé, už tá prvá veľa prezradila, nie je veľa detektívov, čo si dopriavajú kvalitnú single malt whisky :)
ale k hádanke:
Autora hľadá postava, ktorá má vďaka experimentu zvláštnu vlastnosť, aby mohla vykonať určité poslanie... a kvôli tomu poslaniu putuje, ale ani nie tak ďaleko, ako skôr vysoko (a nízko).
Když se hledá detektiv a když je tu pořád ticho, tak zkusím aspoň tipnout (moc šancí tomu ale nedávám):
Dirk Gently - Douglas Adams
Tak jde čas a raffi se někde toulá - stále čekáme na nějaký podnět
Text příspěvku byl upraven 18.05.18 v 15:47
Ospravedlňujem sa, nebola som chvíľu na internete.
Dirk Gently nie je správne.
Pridám nápovedy: hľadaný detektív na začiatku knihy ani nevie, že detektívom je... a jeho poslaním je vykonať vraždu..
Žiaden tip?
S touto nápovedou to snáď už niekto rozlúskne:
Všetko vidí "Veľký brat"... a hľadaná postava je český detektív.
To nie je možné, že sa ani soukroma nechytí...
Rekapitulácia:
autora hľadá český detektív so zvláštnou schopnosťou, pohybuje sa vlastne iba vertikálne, musí niekoho zabiť (plus niekoho ochrániť) a nad všetkým bdie "Veľký brat"..
Nečetla jsem, neznám detaily... ale ten vertikální pohyb mi iniciuje Péráka... ??
Zas taký superhrdina ako Pérák to nie je :)... alebo možno aj je. Minimálne je starší, kniha vyšla už roku 1929.
podle té poslední nápovědy mi hned vyskočil (z hledání)
Cvrček detektiv
francouzského autora jménem Alfred Machard
neznám, ale to by snad zase nebyl "český" detektiv, nebo ano?
Ja sa vzdávam :) ... Soukromá, knihu ste určite čítala.
A keď prezradím, že detektív zachrání princeznu zo spárov "Veľkého brata"? Ten sa ani nepohne z miesta, ale vďaka svojím pomocníkom, sklu a zrkadlám je všade..
Vložit příspěvek