Postava hledá autora - pomozte jí!
Katherine "Kitty" Fremont americká ošetrovateľka hľadá Leona Urisa a našli sa v nádherne
napísanom a mimoriadne silnom románe Exodus.
Jedna ze sportu: Který československý borec na olympiádě v r. 1947 se i přes přísný zákaz dostal do ženského tábora, aby ukázal své nastávající medaili a pak ji lovil na dně bazénu ?(tu medaili)
Text příspěvku byl upraven 12.05.14 v 11:20
Sport pro diváky není vůbec moje parketa, takže jen tak plácnu do větru: Emil Zátopek?
Ano, to je správně. Jen už nevím, kdo přesně o této humorné události psal. Možná Ota Pavel.
Text příspěvku byl upraven 12.05.14 v 13:49
Vzhledem k tomu že je to jeden z mála našich sportovních beletristů, dá se předpokládat že ano :-)
Takže je to zase na mě. Dobrá tedy: náš nový hrdina je mladý muž s velmi vyhraněným citem pro spravedlnost. A právě tento jeho jemnocit bude zkoušen prostřednictvím nepoctivého obchodníka...
Nikdo nic? Dětská kniha, odehrává se v místě nazvaném podle "černého řemesla"
Její matka je pořádná satorie, její mistrová je felčarka a expertka na výbušninky a její kamarád fidlá bez jednoho prstu na housličky.
Kusmo, odhalila jsi nám správně jméno léčitelky i mistra vypravěče, takže máš prostor :-)
Tato postava je všeobecně oblíbená a i ona si v každém dokáže najít to dobré. Na své okolí působí až magicky a vzbuzuje všeobecný respekt. Což se dobře hodí k práci, kterou svědomitě a s plným nasazením vykonává (vždy s čistým štítem!). Což zejména oceňuje přímý nadřízený této postavy (silná to osobnost, kterou moje postava obdivuje a plně respektuje), který je ale z jejího chování občas nesvůj.
Saprlot, nebýt tam to s tou oblíbeností, tak mi z toho kouká jasnej Važuzel :-)
Hmm... Skoro si zase připadám jako ve 2. třídě kdy naše iniciativní souškačitelka vymyslela hru "uhádni knihu" podle čtených úryvků. No co vám budu povídat, hrála jsem to s ní já a když hodně napovídala tak se zvedly možná ještě 2 ruce navíc :-))
Takže dáme něco lehčího. Ale když už mi kusma vyfoukla Pratchetta, stane se naším neznámým osoba, která pod svou zvláštně tvarovanou lebkou skrývá nejeden zašmodrchaný plán jak z bryndy ven :-)
Zvláštne tvarovanú lebku má Poirot, ale s tou bryndou mi to nejde dohromady.
těžko říct jestli je pravdu tak zvláštně tvarovaná, nicméně nadřízený oné osoby často poukazuje na jeho mimořádnou inteligenci která je prý způsobena právě tím "vyboulením" lebky. No a pak také konzumací spousty ryb :-) A ještě jeden malý detail: nejedná se o detektivku...
Vložit příspěvek