Postava hledá autora - pomozte jí!
Ano, ruský kníže a plukovník carské armády, kterému tolik slušel klobouk barona Prášila.
Napadá mě Betty Mahmoody (Bez dcerky neodejdu), ale tam s holčičkou utíkala o život, s prázdnýma rukama, takže asi ne.
Nyní něco možná těžkého? Uvidíme...
Svého autora / autorku hledá čaroděj, který se bál svého Stínu.
Tak to bude někdo od Eragona. Četla jsem to, ale jelikož se mi to nelíbilo, tak to asi neuhádnu. nějak jsem to skoro vytěsnila z paměti :)
Našla jsem půl století starou knihu, a to bude asi ono:
Ged - Čaroděj Zeměmoří
od: Ursula K. Le Guin
"Ale cuknulatura bez napnelismu je kravinium! "
Velice rychle asi napadne, kdo tohle napsal, ale do čích úst byla vložena?
Možno Werich prevtellený , Voskovec v krajnom zúfalstve Horníček?
Text příspěvku byl upraven 16.07.18 v 22:28
Sever proti Jihu - Werich, Voskovec.
Dialog mezi dvěma neutrály jmény Gala Peter (Voskovec) a Vilém Tell (Werich).
Podstatně známější je tento dialog z filmu Pudr a benzín, kde ale autoři použili scénky z několika svých her, mimo jiné z výše uvedeného díla.
ano, výborně
výše uvedenou repliku na konci veselého (ale důkladně lingvisticky promyšleného) dialogu říká Vilém Tell
šlo o oba autory zmíněného a pak samozřejmě také o "telleho" ;-)
název hry se počítá jeko bonus
biki zadává
Tak trochu jsem doufala, že se další hádanky ujme bamba, protože jsem přes den jednak neměla čas, jednak nápad. Takže něco lehkého.
Autora hledá muž, nadaný až geniálně analytickou myslí a smyslem pro detail, který při řešení svých případů preferuje věcné důkazy. Drobný detail - na okně jeho bytu hnízdí sokoli stěhovaví.
Na charitatívnej akcii som vyhral tortu z pravého masla a vajec... tým sa môj "kľudný" život v ústraní úplne zmenil.
Na charitatívnej akcii som vyhral tortu z pravého masla a vajec... tým sa môj "kľudný" život v ústraní úplne zmenil.
Musím sa schovávať pred policajtami, aj pred náletmi...
Text příspěvku byl upraven 18.07.18 v 19:06
Vložit příspěvek