Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak to bych zase měla vědět přes Elly Beinhorn - přítel - nakonec obou z - Létajícího koberce byl Moye W. Stephens.
jenže tom nádherným dobrodružství to myslím dopadlo tak, že ten Leon s dotyčnou Rozou se nakonec vzali - ale je to celé je jedna z kapitol "nádherného dobrodružství", věnovaná kouzelnici Kirké.
Moc si to, Woodwarde, komplikuješ. Svého autora přece hledá ten, co kupoval dárky, ne ten hudebník. Tudíž jméno kamaráda je irelevantní. :-)
Jinak rozuzlení spočívá v tom, že se postava hledající autora s kamarádem gentlemansky dohodli, že aby se nerozkmotřili, vyhlásí plichtu a oba odcestují. Tak také učiní, akorát kamarád hudebník to udělá chytře a potají se zase za dívčinou vrátí – a dobude její srdce. O svatbě ale myslím v knize není.
Tak teď už jen poprosím Woodyho, aby pro formu doplnil, kdo hledá koho, a jedeme dál.
Ztroskotání lodi, při němž zahynul vnuk velkého zakladatele dynastie, vedlo ke sporům o trůn a dlouhé válce. Autora hledá titulní hrdina série příběhů, které se odehrávají v těchto neblahých časech. Ty příběhy ovšem nejsou o válce, i když se do nich válečné dění tu a tam nějakým způsobem "vetře", náš hrdina žádný válečník není a jeho postavení a profese s válkou vůbec nesouvisí.
Text příspěvku byl upraven 24.07.18 v 08:14
Jak se těm lapiduchům dostaneš do spárů, ke všem skutečným neduhům se okamžitě přidruží nejrůznější poruchy, včetně špatné paměti, blbnutí na kvadrát a nějakej singulár či plurál, ať už majestatis či majestaticus, to jsou intelektuální výšiny, jichž prostě nedohlédneš! Například dneska jsem byl na nákupu v sámošce, v domácích potřebách a v drogerii. Zamířil jsem k domovu a zjistil jsem, že nemám hůl. Prošel jsem ty tři krámy, kde jsem ji moh zapomenout, ale nikde nebyla - na mou duši, k ukradení na ní nebylo docela nic! Tak jsem se zašel zeptat do lékárny, kde dneska člověk koupí takovou nějakou hůl a oni kupodivu že prej u nich. Stála tři stovky a když jsem si později vzpomněl, kolik deštníků jsem v životě tu či onde ztratil - a to takovej deštník má proti holi vždycky tu výhodu, že si ho můžu zapomenout doma, zatímco bez hole se až tak daleko nedopajdám, aniž bych si uvědomil, že mi něco schází - úplně mě v tom horku zamrazilo. Což byl nakonec aspoň trochu pozitivní dopad celý tý lapálie...
Zkusím odpovědět: Svého autora (Kena Folleta) by mohl hledat Jack syn Ellein a Jacka, adoptivní syn Toma Stavitele z Pilířů země.
woodwarde, já mám s lapiduchy taky prima zkušenosti. Když mě vzal slepák, tak to samozřejmě bylo v sobotu v noci, i skončila jsem na chirurgii v Londýnské. Tam mi poradili, ať ležím a dávám si studené obklady. Byla jsem na toho doktora hnusná a vysvětlila jsem mu, že mám dva kluky, tři a dva roky, pilně pracujícího manžela a jakmile mi poradí kdy, tak si lehnu a budu si dávat studené obklady. Pozvali mě na kontrolu a byla jsem tam asi pětkrát, až už jsem toho měla dost a nic se nelepšilo. I napsali mi papír na předoperační vyšetření a poslali s tím k obvoďákovi.
V pondělí jsem k němu dorazila, on típl cigáro, pravil támhle si lehněte a promačkal mi břicho, načež otočil ten papír, něco napsal a pravil - dojděte si domů pro bačkory a plavte zpátky na tu chirurgii. Na papíře bylo napsáno "Akutní k operaci!" a ten obvoďák byl bývalý chirurg z Vojenské nemocnice, po roce 68 vyhozený.
I vydala jsem se zpátky do Londýnské, kde jsem předala papír. Byla tam mladá doktorka a skoro dostala hysterický záchvat. Ale! k jejich chvále musím říct, že mi to vyšetření udělali sami. A objednali mě za tři dny na operaci. Sehnala jsem matku z chalupy, aby mužovi pomohla s klukama, ta přijela, a já se vydala opět do Londýnské, na tu operaci.
Dorazila jsem tam a doktor na příjmu mi oznámil, že to musíme odložit, neb opravují druhé patro. To už mi hvízdlo v bedně, a ječela jsem na něj, jestli to stihnou, když mi slepák praskne a na sídlišti máme jen jednu telefonní budku, která většinou nejde.
Takže nakonec mi řekl, že druhý den mu má přjít ženská na žlučník, že to odvolá a vezmou mě. Což učinili. A jako vrchol té anabáze, když jsem se poprvé belhala na záchod, potkal mě chirurg, co mě operoval a pravil : "Víte vy, jaké máte štěstí, že jste naživu?" Pak mi vysvětlil, že mě měli na stole asi tři a půl hodiny a kromě slepáku jak hadříčku jsem měla taky prasklou cystu na vaječníku a nejméně dva měsíce jsem krvácela do břicha, tak přidávali narkózu a museli volat gynekologa od vedle.
Nekopla jsem ho - jednak nevěděl nic o tom, co operaci předcházelo, druhak jsem nemohla zvednout nohu, protože jsem měla asi 15 cm čerstvou jizvu.
A jestli ti to nestačí, další operaci příště...
Omlouvám se, že jsem sem zatáhl nepatřičné žvanění. Nikoliv, Správná odpocvěď se tu zatím nevyskytla. Já pro jistotu zopakuji celé zadání a připojím malou nápovědu:
Ztroskotání lodi, při němž zahynul vnuk velkého zakladatele dynastie, vedlo ke sporům o trůn a dlouhé válce. Autora hledá titulní hrdina série příběhů, které se odehrávají v těchto neblahých časech. Ty příběhy ovšem nejsou o válce, i když se do nich válečné dění tu a tam nějakým způsobem "vetře", náš hrdina žádný válečník není a jeho postavení a profese s válkou vůbec nesouvisí.
Malá nápověda:
Hrdinovo působiště leží v kraji, jímž království hraničí se sousední zemí, která je hrdinovým rodištěm.
Domnívám se, že Raksa A. správnou odpověď zná a vsadím dolar proti fazoli, že ji tu zná i sposta jiných. Tak se nestyďte!
Text příspěvku byl upraven 26.07.18 v 07:48
Já se nestydím, jen jsem neměla další hádanku. Ale nehledá bratr Cadfael Ellis Petersovou?
Tak lehkou.
Hrdina všech hrdinů, přirozeně inteligentní s instinkty tygra, hledá svého autora.
Vůbec nevím, kdo by byl hrdina hrdinů. Ale tipnu si podle indicií třeba Tarzana (Burroughs), možná Maugli (Kipling)..., ať se máme od čeho odrazit.
Anebo třeba král David... hrdina jak vyšitej, v nejslavnější knize všech dob. Přirozenou inteligenci mu nelze upřít a instinkty tygra... v tom, jak vyřídil starýho Uriáše se dravčí stránka jeho povahy projevila dost zřetelně. Autorem je pochopitelně On Sám.
Autor psal o hrdinovi všech hrdinů povídky a jeden román (psal i o jiných hrdinech, ale ti nejsou tak hrdinovatí). Dokonce byly podle nich i natočeny dva filmy.
Tak podle žebříčku zde http://magazin.cz/hudba-a-film/573-50-nejvetsich-hrdinu-a-padouchu-vsech-dob je na čele všech hrdinů Indiana Jones. ;-) Ovšem to bude jen filmová postava, podobně jako třetí v pořadí Rocky Balboa. Takový James Bond (4.) už vyšel z literárního světa, ale románů a filmů bylo přehršel. Komiksoví hrdinové to asi taky nebudou, byť Batman je hned druhý v žebříčku a Superman pátý. Můj oblíbenec Philip Marlowe (19.) je sice hrdinou podle mého gusta, ale nejen povídek, ale i několika románů a rozhodně mnoha filmů.
Takže jsem zase na začátku - vím víc, ale nikoli tuto odpověď...
Autor je považován za zakladatele onoho žánru. A v těch filmech hrál známý silák.
Vložit příspěvek