Postava hledá autora - pomozte jí!
Náš hledaný je natolik ústřední postavou těch příběhů, až se celé jeho jméno i příjmení dostaly do titulního názvu knih. Nejdřív se čtenáři seznámí s tím, jak tato postava začala nový život, pak ovšem zjišťujeme, že má smůlu, ovšem nakonec dojde k jeho povznesení.
dva.v.1: Ani vyčkávání či přemýšlení nebo pátrání případně ignorování hádanky nejsou "neaktivitou" :=) Ostatně - jiná a důležitejší pátrání, které hýbou zdejší diskuzí, by stejně překryla jakoukoliv aktivitu, která zrovna nepřipomíná boj s enigmou :=)))
V poslední nápovědě jsem v podstatě prozradila částečné názvy všech částí trilogie, která nese jméno hledané postavy.
Doufám, že hráči - hadači - gambleři - závisláci nemají absťák, a pokud i ano, tak dál se dá jet jedině přes správnou odpověď, a té se jistě jednou dočkáme.
Kdyby nebylo toho jména v titulu, tipla bych si Vlahoše von Rosreta...
... jenomže jméno v titulu všech tří knih o hledaném "hrdinovi" opravdu je, a tak se ještě musí čekat, až někdo prozradí, jakáže to postava začala nový život, má smůlu a nakonec dojde k povznesení.
Nikam nespěcháme, není nutné všechny hádanky uhodnut či z wikipedie okopírovat do půl hodiny od zadání; přece i zítra je den jako stvořený pro dobrou literaturu :=))
... áno, Tomem Sharpem byl Henry Wilt vytvořen a Ulriška to na oba z nich prozradila. Může tedy pokračovat. (A minimálně první díl té trilogie doporučuji přečíst!)
A další neznámou postavu je třeba najít honem, neboť vyhrožuje: Dnes mám čas jenom do večera a večer vstoupím do kláštera!
Aramis občas vyhrožoval, že vstoupí do kláštera, ale nemyslím, že by to mělo být tak nahonem.
Aramis to nebyl, ale hledaná je jeho rodačka, konkrétně z města A.
Text příspěvku byl upraven 08.12.18 v 13:17
Já tedy nevím, jestli byl Aramis z Arrasu; vím, že jeho otec pomáhal králi Jindřichovi Arras obléhat, možná při tom padl, už si nevzpomínám. Ale Jestli je to Arras, tak ta rodačka by mohla být Nezvalova Manon.
Myslela jsem to tak, že Aramis a Manon byli rodáci ze stejné země, ne ze stejného města. Proto jsem u ní město konkretizovala, ale asi to vyznělo nešikovně - pardón.
Každopádně: ano, hledala jsem tu skorojeptišku - lehkou děvu - blondýnu - trestankyni, která je symbolem toho, jak dokáže jedna pohledná mrcha zamíchat životy několika i vážených mužů.
Woodward má nadhoz ...
Text příspěvku byl upraven 08.12.18 v 14:13
Autora hledá nezvedená následnice trůnu. Rodiče ji dali do učení ke starýmu kamarádovi, aby ji trochu srovnal.
Autora hledá emigrant, který pro útěk ze své země použil technickou novinku.
I když je řeč o emigrantovi, nemá nic společného se současnou "emigrantskou krizi", tohle bylo dříve.
Napadá mě kapitán Nemo, i když ten si tu svou "novinku" postavil až potom, co z rodné země utekl.
Že by ponorku? To mi evokuje Seana Conneryho a Hon na ponorku, ale to bylo až za války Studené a ponorky, co vím, byly nasazeny už za války Velké...
Ale ta ponorka byla nejnovější typ, takže byla technickou novinkou, něco tam bylo nového, druh pohonu pokud si dobře vzpomínám.
Ale Sean Connery tou postavou není :D , ale?
Text příspěvku byl upraven 09.12.18 v 18:15
Vložit příspěvek