Postava hledá autora - pomozte jí!

Teď hledáme osvíceného panovníka, za jehož časů prý vzniklo úsloví: "Inkoust učencův je cennější než krev mučedníkova." Byl nesmírně bohatý, ale nejen proto se jeho době říkalo zlatý věk. Vládl ohromné říši a sám přispěl k rozkvětu velkého města, které za jeho doby prý mělo dva milióny obyvatel a několik set mostů přes místní veletok...
Krom toho, že o něm ve svých dílech psali mnozí cizí známí básníci i prozaici, humoristé i spisovatelé detektivek, u nás vyšla nedávno kniha, z pera českého autora, o příbězích z jeho vlády. Hledaný je samozřejmě titulní postavou.
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 13:11

Ten stále poptávaný věnoval velikánský dar Karlu Velikému...
A psali o něm jak autoři známí, tak úplně neznámí.

Ano, to je on, chalífa Hárún-ar-Rašíd, který poslal do Franků slona jako dar pro Velikého Karla

Výborně, tak se tady můžeme posunout k další postavě.
Tato postava je nanejvýš neobvyklá: Do děje vstupuje až asi v polovině knihy, zato ta druhá polovina už se kolem ní dost točí. Postava je to však tajemná – i její identita je obestřena tajemstvím. Neustále zasahuje hrdinům do života, a přitom se nakonec zjistí, že nikdy neexistovala.
Napadá mne Palahniakův Tyler Durden, ale ten se tuším v knize objevuje již velmi záhy.

Ne ne. Tahle kniha je od notoricky známého autora a kniha se už několikrát zde ve vláknech objevila. Řečeno slovy kriminalistů, postavu nakonec „ztotožnil“ bystrý mladík.

Tak jest – a byl to Stopař, kdo odhalil, že jde o alter ego Rikitana.
Tak vymýšlej, Woody.

Dobrýtro vespolek.
Autora hledá ušlechtilý, hrdý, silný panovník. Autor ho vložil do dvou svých příběhů, i když v tom prvním vůbec nepadne jeho jméno. Tenhle pán svého lidu ovšem v obou příbězích slouží - ne soustavně, vždycky jednorázově, s využitím svých specifických schopností (vlastních všemu jeho lidu) poslouží jistému starému muži a jeho přátelům.

Reagovala som na zadanie, nie na príspevok od soukromej... takže som ho samozrejme čítala. Snáď sa občas môžu dať aj špatné tipy, alebo tu už nie?

To nebyla výtka, ale rada. V zadání se píše, že v prvním příběhu vůbec nepadne hrdinovo jméno.

Nikoliv. Galadriel se v Hobitovi nevyskytuje vůbec. Je to panovník, ne panovnice. A není to člověk, elf, ani trpaslík.

A není to král orlů? Specifická vlastnost by bylo létání a byli i v Hobitovi, ale jméno krále nevím...

Já to uznám, stejně už je to v podstatě uhádnutý. Je to Gwaihir, Pán orlů - titul "král" Tolkien přisuzuje jenom Thorondorovi - to byl orel z prvního věku, který svými pařáty zbrázdil Morgothovu tvář.
Petass má babu.

Tak "pěkně" děkuji, doufala jsem, že jméno bude vyžadováno a někdo další to případně dotáhne... :-) Nemám v záloze žádnou postavu, musím něco vymyslet...

Jsem bez inspirace... Tak jednu "lehkou" :-)
Na krku nosím hvězdu a doprovází mě specifická vůně parfému.
Text příspěvku byl upraven 17.11.18 v 14:55
Vložit příspěvek