Postava hledá autora - pomozte jí!
V oboru jsem pole neorané a tak střelím slepýma ať to tu dlouho nespí: Phil Marlow
...napovím, že autor z jedné strany kanálu stvořil hrdinu, který "pracoval" na obou březích kanálu..............
Dudu je výbornej, může zadat .... a já mizím tam kde mám být ....pryč z DK
Já makám ve fabrice u soustruhu a sem tam u toho helfnu chlupatým s nějakým případem. Jistej major mě má docela v oblibě - ovšem jednou, dědek jeden, se mi odvděčil tak, že jsem se ocitl na pár měsíců za mřížema. Když zrovna nefachám u mašiny, tak proháním svého favouše po Praze, či mou maličkost prohánějí nějaké hezké ženské, které potřebují pomoc nejen s vyřešením svých životních peripetií.
Skutečná postava, která se ve velkoměstě prosadila v dílně, jejíž produkty zdobily nejen kostely, ale i domácnosti bohatých. S využitím hry světla dokázala s malými sřípky zprostředkovat kousky přírody i na pracovních stolech či v salonech. Díky její umělecké mysli a šikovným rukám vznikaly neskutečné, vlastně skoro skutečné pivoňky, narcisy, vážky a další skvosty přírody sice statické, ale jako živé.
Autorka o ní vypráví v románu prostřednictvím jejích vlastních dopisů, které psávala při krátkých pauzách na oběd u svého dlouholetého zaměstnavatele...
V zapomenutém, chudém kraji, kde se nežije lehce, měla čekat na muže, starat se o hospodářství a dítě. Nevydržela - nevěrou to začalo, smrtí skončilo.
V zapomenutém, chudém kraji, kde se nežije lehce, měla čekat na muže, který šel za prací do Ameriky, starat se o hospodářství a dítě. Nevydržela - nevěrou s čeledínem to začalo, zabitím nemocného manžela skončilo
Zkusím Polanu z Čapkova Hordubala. Nejsem si jistý, knihu jsem nečetl a film jsem vyděl jen z donucení.
Dáme něco lehkého:
Svého autora hledá pobočnice samotné císařovny a velitelka jedné z posledních armád říše, vyslaná na jiný kontinent potlačit povstání, shodou okolností vedené její mladší sestrou. Starší bratr hledané postavy ve stejné době přebírá velení jiné armády této říše.
Za necelých sedmnáct minut, to je hezké, říkal jsem že to bude jednoduché. Je to tvoje.
Autora hledá pěkné děvče. Po traumatizujícím zážitku odešla z rodné země s partou cizinců, kteří jí tehdy poskytli pomoc a stala se jednou z nich. Není to žádná cukrová panenka, ale zdatná lovkyně, stopařka a když je potřeba, i bojovnice. Zejména si oblíbila podivuhodnou zbraň, které se v jiných krajích říká "woomera", ale autor tohoto příběhu zvolil jiné pojmenování.
Tak to je blbý, zatím jsem stihla přečíst jen Hraničáře... Dotáhne to za mě někdo další...
Cestuju dnes domů, tak je čas číst :) lyžování splněno, nikde nikdo, jen těch - 12 bylo trochu drsných :)
Vložit příspěvek