Postava hledá autora - pomozte jí!
No, tady hledá autora jen jeden hrdina. Ale v té knize žádnej Mays není.
Já to mám rozečtený právě teď a docela určitě tam Mays není.
Asi bych měl upřesnit, že autor - A. C. Clarke už je sice uhádnutej, ale kniha, kterou mám na mysli, není Odvrácená strana nebe a příběh, v kterém vystupuje postava hledající autora, není povídka, ale román. Jeden ze čtyř.
Text příspěvku byl upraven 31.01.19 v 12:10
2061 - Třetí kosmická odysea - Rolf van der Berg - hora Zeus na Europě.
Přiznávám, že toho chlapa jsem si musela najít, nemohla jsem si vzpomenout na jméno.
přitom berg a hora, to se musí dobře pamatovat ;-) já jako amatérský němčinář si musím přihřát polívčičku, no nic, tak dál...
Milá němčinářko, já umím jen guten tag.
Svého autora hledá muž, který se živí vystupováním v cirkuse.
právě že nejsem němčinářka...(jen sem tam něco pochytím ;-)
ale těch mužů, co hledají třeba Edu Basse je moc
Nebyl to ten synovec paní Zuzánkové, co ji zabil kvůli penězům? Myslím, že jméno nemá, ale byl to cirkusák a hledá Jiřího Marka.
tak to ovšem podstatně zužuje výběr:
Robert Hráský, alias Robert de Bohême - Jaroslav Šikl?
Tenhle chlapík, žádný plebejec, byť ne tak vzdělaný jako jeho žena, bývá občas pověřen vyšetřováním hrdelních zločinů (jen 6 příběhů z dosud 19 vyšlo u nás). Většinou chodí po svém velkolepém Městě pěšky, a to i na některý z mnoha pahorků, neb v nosítkách se mu dělá špatně. Pusu má proříznutou a mluvu díky svému skotskému autorovi trochu říznutou naší současností - ale jeho životní příběhy se odehrávají před dvěma milénii, kdy pán světa, přezdívaný Vříďa, Město vyměnil za Capri.
A protože autor není příliš znám, přidám k němu nápovědu: jeho příjmení lze doslova přeložit jako "přání umění" - připomínám, že je Skot.
ano, plným jménem Marcus Valerius Messalla Corvinus (dohledala jsem), předávám
Autora hledá roztomilá fotografka, která říká entomologům "broukopravci" a skrze jednoho takového hmyzoznalce se připletla k neuvěřitelnému dobrodružství.
woodwarde, koukám, že ses dal na sci-fi. A dokonce na českého klasika - chválím!
Planeta se ženským jménem ukáže každému odborníkovi předmět jeho zájmu - jen vítací formule je stejná.
Nikdo? Ten pan profesor má obyčejné příjmení, zato jeho křestní jméno je přímo lahůdka pro cizince.
A pan profesor za pomoci vládce planety staví náš nejznámější hrad...
Vládce planety jsem měla dát do uvozovek.
A tenhle český autor předběhl o pár desítek let virtuální realitu...
Vložit příspěvek