Postava hledá autora - pomozte jí!
Pořád nikdo? První knihu autora jsem dokonce viděla natočenou v televizi, dřív než jsem ji četla. Pak už se nehrála, ani knihy nevycházely, neb autor odešel do Německa.
A jelikož hledanou knihu s hledaným profesorem tu přiznává v přečtených jen 13 čtenářů, tak doufám, že sem nakoukne aspoň některý z nich.
Řehoř Janda - Návrat z ráje Čestmíra Vejdělka
Díky poslední nápovědě se dal najít pro mne zcela neznámý autor i jeho asi nejznámější kniha :-)
Raksa.A: Kdepak to tu vzdávat - zejména při zadání knihy, kterou zde oficiálně četlo hodně málo lidí, je nápovědní servis nejdůležitější ;-)
Misery tou ctitelkou ale přece v knize nebyla...;-) Kdo tak Misery a tak nějak i jejího autora (ale jen do určité míry) miloval?
Text příspěvku byl upraven 06.02.19 v 22:34
Ulriška zvedla hozenou rukavici a poopravila byť správným směrem se ubírající Anasu. Tak nevím, komu předat, první má autora, druhá postavu - nechcete se domluvit, dámy?
Já rozhodně hlasuji pro Anasu.
Ta moje prasárnička si zadávání nezasluhuje. Ale nemohla jsem odolat. :-)
Omlouvám se za pozdní reakci, ale Ulriška to dotáhla, takže jí ráda hádanku přenechám. Zadávej, já si nechám uzrát nějaký nápad.
Čistě matematicky mě včera večer napadlo Osm Třeštíkové, nečetla jsem, ale když se nikdo neozývá, tak sem ten nezralý tip dám - pak by ten "spáč" byla Michaela.
Matematika není můj obor, Michaelu neznám a na rozdíl od ní jsem v našich končinách poměrně znám. Kolují o mně rozličné historky. Třeba ta o mém osmidenním procitnutí.
Text příspěvku byl upraven 08.02.19 v 22:37
Já tedy spím spánkem věčným 357 dní v roce, ale tady hnípou zřejmě všichni. Asi nejsou tací frajeři, aby k nim jistá bohyně byla tak milostiva jako ke mně a na chvilku je probudila.
Že by až ona bohyně probudila ze sna, tak jako mě, i místní hadače. Snad nebudu muset čekat na odhalení ještě měsíc a kousek, než se ujme vlády.
Snažila jsem se a nic... Souvisí to Vesnou, Ladou, nebo jinou bohyní jara? Jsem úplně mimo, neuvědomuji si žádnou legendu o takovém spáči...
To mi tedy kleslo sebevědomí! Na Vesnu se příjde a já nic! To jsem z toho moudrý blázen!
Po dlouhém pátrání, přes reky a šprýmaře, ku rytíři Palečkovi dostalať jsem se...a zřejmě jde o Nerudovu Baladu českou:
...
jen blažených vždy osm dní!
Pak vrací se zas v dumnou říš,
a Vesna dá mu medu číš –
on opiv se zas usne.
Vložit příspěvek