Postava hledá autora - pomozte jí!
Solomon našel /zmínka - "a potom jeho autor" .... je jen pobídka k hledání postavy a taky AUTORA ...
jasan pane?
pokračuj ...............
autora hledá postava, která celý život kráčela beze strachu místy plnými banditů a divoké zvěře s jistotou, že ani noční temnota horského pralesa nemůže skrývat nic, co by bylo strašnější než ona sama.
...tady by se mi líbila odpověd Chřestýš Callahan ...ale ty takové knihy nečteš ....takže si počkám na správnou odpověd
encyklopedie, ty nečteš Pratchetta?
Text příspěvku byl upraven 27.03.19 v 20:24
Raksa.A.... tentokrát máš pravdu ...Pratchetta nečtu ....a už nikdy číst nebudu
Raksa.A...právě proto, že bábi Zlopočasná mohla kráčet všude tak to nečtu ....tenhle pán mne silně nebaví ...stačily dvě knihy....
Text příspěvku byl upraven 27.03.19 v 21:51
Žil byl malý nalezenec. Nebyl moc spokojený se svými pěstouny, dokud o ně nepřišel. A pak byl odkázán na nerudného dědka, jehož se stal učedníkem - posléze slavným.
Nikdo nic? Nalezenec projevil své mimořádné nadání už v mládí, když zachránil svého učitele...
Ze začátku se jmenoval jinak - své pravé jméno získal až po své tovaryšské cestě, když se vrátil do domu svého učitele.. Vlastně své jméno zdědil po slavném příslušníku svého cechu...
Nikdo nic? Při návratu z jedné své "služební" cesty si našel manželku - skutečně našel. Velmi zajímavou...
Text příspěvku byl upraven 28.03.19 v 21:17
S podobou to už bylo horší. A ukvapený zásah našeho hrdiny věci otočil a ještě zhoršil...
Pořád nikdo? A to tuhle sérii má v přečtených od 71 do 246 čtenářů (různých dílů).
nedalo mi to (záhady je třeba rozlousknout stůj co stůj všemi prostředky) a nahlédla jsem do přečtených:
a bude to... Kedrigern - John Morressy
Sláva! Už jsem se bála, že mého oblíbeného čaroděje nikdo neuhodne. Ufff!
Máš babu.
Zpět do reality a dokonce do dávné historie. Tajemník významného právníka, politika, správce, spisovatele, řečníka i trochu filosofa byl významný nejen tím, že o něm vůbec víme, že ho jeho pán zbavíl otroctví a že ho nechal sepsat jeho obsažný životopis, který se naneštěstí do dnešní doby nedochoval. Co se ale dochovalo, jsou různé těsnopisné značky. zkratky, které vymyslel a dodnes je v textu vídáme a používáme.
A jeho prostřednictvím vypráví současný autor ve své obsažné trilogii život jeho pána, vrstevníka, kterého přežil a prý se dokonce dožil sta let.
Raksa: Tak teda řeknu, že Kedrigern zaujímá čestné místo v mé knihovně asi od 12ti let, ale podle nápověd bych ho nedala :-)).
HÁDANKA (opakování)
Zpět do reality a dokonce do dávné historie. Tajemník významného právníka, politika, správce, spisovatele, řečníka i trochu filosofa byl významný nejen tím, že o něm vůbec víme, že ho jeho pán zbavíl otroctví a že ho nechal sepsat jeho obsažný životopis, který se naneštěstí do dnešní doby nedochoval. Co se ale dochovalo, jsou různé těsnopisné značky. zkratky, které vymyslel a dodnes je v textu vídáme a používáme.
A jeho prostřednictvím vypráví současný autor ve své obsažné trilogii život jeho pána, vrstevníka, kterého přežil a prý se dokonce dožil sta let.
Přidám rovnou nápovědu: toho pána jsme tu v příslušném vlákně nedávno hádali!
Vladař, válečník a mořeplavec naštval mořského boha, protože zmrzačil jeho syna. Ten syn měl jméno a hledá autora.
Vložit příspěvek