Postava hledá autora - pomozte jí!
To bude katedrála Notre Dame a Zvoník od Matky boží.
Pardon, tohle není zeměpisná... takže Quasimodo hledá Victora Huga.
Text příspěvku byl upraven 18.04.19 v 06:49
Autora hledá nešťastná paní, jejíhož muže před týdnem odsoudili k deseti letům žaláře a jistej dobrák se ji pokouší utěšit slovy: "Tak už má sedum dní za sebou. "
ta nešťastná manželka je postavou velmi epizodní, zatímco ten dobrák je postava přímo titulní.
Nikomu se nechce vrtat ve Švejkovi, tak já jdu teda lovit, no...
šak jsem to povídala... paní hostinská Palivcová hledá pochopitelně Jaroslava Haška.
Text příspěvku byl upraven 18.04.19 v 23:25
Tak kohopak bych Vám nahodila... tak ententýky dva špalíky, co mi leží na stole?
Hrdina dnes už skoro prastarý, do plechu (příležitostně) oděný, ale i on potřebuje občas pomoc. A té se mu (mimo jiné) dostane od krásné děvy z národa "vyvoleného".
Autora hledá postava (v úryvku nahrazená tečkami), která má podle všech známých měřítek opravdu důvod ke stížnostem:
“Nejhorší bylo těch prvních deset miliónů,” vyprávěl … . “A dalších deset miliónů bylo taky nejhorších. Třetích deset miliónů let mě dost otrávilo. Potom to se mnou začalo jít z kopce.”
Ano, s tím slavným knírem ... a o knír jde hlavnímu hrdinovi v jednom zapeklitém, nebezpečném, přesto velice vtipném případu. Ten hledaný (i titulní) hrdina je absolvent Oxfordu, šlechtic každým coulem, žijící na Jersey, "živící" se jako znalec umění - tj. pořád po něm někdo jde (asi má proč), ale právě k tomu účelu si dotyčný pěstuje nikoli knír (zejména když mu vysloužilo dočasné odloučení od stolu a lože od jeho krásné zazobané manželky), ale jednookého kolozubého zabijáka, takového Saturnina pro všechno.
Vložit příspěvek