Postava hledá autora - pomozte jí!
Děkuji! :-) (Dobrý nápad nutně neznamená, že se člověk strefil - jestli mne něčemu tato diskuse naučila, tak že některá zadání jsou tak šalamounsky nastavená, že se pod ně dá skrýt vícero odpovědí :-).)
Nyní budeme hledat mého oblíbeného hrdinu. První setkání s ním mne ovlivnilo na celý život a do velké míry určilo mé čtenářské směrování. A je to hrdina naplňující archetyp onoho slova, muž z dob, kdy bohové měli své slovo na zemi a svět byl docela mladý. Náš hrdina do tohoto světa přišel jako malé dítko, aniž by znal pravdu o svém původu, tu mu odkryl až později jeho biologický dědeček. Přestože byl v místě, kde vyrůstal, cizincem, nebránilo mu to nakonec, aby se oženil s dcerou místního náčelníka. Zplodili spolu dvě dítka, přičemž co vím (zatím jsem nepřečetla vše, co bylo vydáno, a že v poslední době jsou oproti letům předchozím hrdinovy osudy vydávány ažaž), pouze starší synek zdědil vlastnosti otcova rodu.
Text příspěvku byl upraven 24.04.19 v 18:33
Tak to je jasné dítko hvězd - Thorgal.
A hledá... momentík... dvojici autorů: Jean van Hamme, Gregorz Rosiński
Text příspěvku byl upraven 24.04.19 v 21:20
Tak si udělejte kafe a jděte číst, případně pracovat, protože pokračování nejdřív odpo...
reader.007: nechci vypadat jako šťoura, ale které "odpo" máš přibližně na mysli? Abychom věděli, kolik hektolitrů kafe si máme navařit...
základná otázka je, či reader.007 sa chystá variť. Ostatné časové odchýlky sa odvíjajú od toho čo.
že by se chystala variť už od předvčerejška? to by jí mezitím rodina utekla se najíst do hospody.
no jo, no jo... už jsem tady...
a až dogrilujete, tak hádejte hrdinku kterou s jedním autorem (ale NE tím hledaným) pojí jméno, i když to ani náhodou není taková sympaťanda. Vlastně se právě její odpudivost stane záminkou k vynalézavé pomstě, i když si to mstitelé sami nakonec pěkně slíznou...
woodward - všetko, čo pôjde okolo a čo si kto prinesie. Odhadujem na jedného kokršpaniela, niekoľko túlavých mačiek a asi 15 hladných príbuzných. Ja dávam priestor a gril - ak sa mi ho podarí zmontovať. Inak bude mať každý v hrsti niekoľko žeravých uhlíkov, pod heslom - "ugriluj si sám".
Text příspěvku byl upraven 28.04.19 v 09:16
Zaznamenali jsme rozhovor mezi mladíky kmene Bayenzi (kanibalové) a Benga.
"Vy", pohrdavě řekl kanibal, "zabíjíte psy k jídlu!" "Dobře", odpověděl druhý, "ty ale nemluv, vy jíte lidi!"
"Je velmi dobré jíst nepřátele, kteří jsou zabíjeni v bitvě, to je přirozená věc, ale je nepatřičné jíst svého nejlepšího přítele. Jsme znechuceni, že vy jíte psy, největší přátele lidí."
omlouvám se zadavatelce za naše tlachání. Tady je ještě jednou její hádanka:
reader.007 včera v 21:49:27
no jo, no jo... už jsem tady...
a až dogrilujete, tak hádejte hrdinku kterou s jedním autorem (ale NE tím hledaným) pojí jméno, i když to ani náhodou není taková sympaťanda. Vlastně se právě její odpudivost stane záminkou k vynalézavé pomstě, i když si to mstitelé sami nakonec pěkně slíznou...
Jen grilujte, nejen knihami živ je člověk...
Hledaná osoba se sice taky živí prodejem poživatin, ale na grilu byste je připravovali jen stěží.
dogrilované. Hodinu a pol som skladala gril - najprv blbo, potom o niečo lepšie. No a potom sme sa nejaký čas modlili k tomu, aby sa rozhorel - zhruba za 5 hodín bolo ugrilovaných niekoľko špekáčkov, nejaké klobásy, syry a zelenina. Zemiaky to prežili v zdraví a bez úhony - tvrdé a surové. A hral sa hokej na tráve s kroketovými kladivami a guľami. Psy štekali a karavána grilovala.
Postava nic?
Tak teda autor: je nejen ve své domovině velmi populární a jeho díla často filmována, i když pochybuji že by jednou došlo i na naši hledanou postavu. Jednak je její příběh poměrně jednoduchý, jednak nese aspekty, které je sice dobře udržet v paměti, přesto to není nic následováníhodného, zejména v oblasti kde k nim došlo.
ok vylučujem autora slovenskej provincie - často sfilmovaný na našom území bol akurát Jánošík. A asi aj u našich českých bratov, ak to nie je niečo od Viewegha.
Tak teda velká nápověda: tou inkriminovanou oblastí mám na mysli školství a to přímo internátní. A v kterépak evropské zemi má internátní školství dlouhou tradici, mnohokrát na paškál branou literáty?
Vzpomeňme třeba Dickense, Kiplinga... a!!!!... toho kterého hledáme...
Jak vidím, všichni se dnes pídí po rozkvetlé třešni a někom, koho by pod ní zulíbali, tak vám dám ještě den volna, ale od zítřka alou do hádání!!! ;-)
Sedím doma na zadku, třešně kvetou hluboko, o deset pater níž, a o hledané postavě či autorovi nemám ánunk. :)
Vložit příspěvek