Postava hledá autora - pomozte jí!
Mně tam k řadě nápověd pasuje čeština. Ale ta trojice autorů? Dobrovský, Havránek, Jedlička?
Je to tak, jak píše Ulriška: paní čeština hledala Lamprechta, Šlosara a Bauera, kteří zmapovali její dosavadní život v knize Historický vývoj češtiny. Těmi plastickými chirurgy jsem samozřejmě myslel obrozence.
Přišel k nám cizák. Odmítá se podřídit našemu pravidlu. Mému pravidlu! To se mu šeredně nevyplatí. Ale pomalounku. Nejprve se zajdu podívat na sličnou nevěstinku.
Nevěstinka, mimochodem moje příbuzná, je lapena. Ta už mě z hlavy nedostane.
S kolegou hrabětem mám společnou jedinou věc, ale on, žabař, ji využívá pouze při odrazech.
Soukromo, dovolila sis dost! Nemůžeš mě vidět - nemůžeš o mně vědět. Za trest zadáváš!
Tady jde o barvy. A o životy. Nejen podle velícího je jen jedna barva dobrá. Náš hrdina ji nemá, takže smůla. Ale zato má bystrý mozek, a za ten bude nakonec velící vděčný. Náhodné krátké setkání končí úspěchem: spravedlnosti je učiněno zadost.
Hledá se celé jméno hrdiny, velícího a autora.
Hrdinova barva vynikla skvěle i v barvě a přinesla jeho představiteli průkopnické ocenění.
Hrdinovo jméno je velice nevinné, takže bývá i námětem zlomyslných a nemístných komentářů okolí.
Tady jde o barvy. A o životy. Nejen podle velícího je jen jedna barva dobrá. Náš hrdina ji nemá, takže smůla. Ale zato má bystrý mozek, a za ten bude nakonec velící vděčný. Náhodné krátké setkání končí úspěchem, spravedlnosti je učiněno zadost: hrdina přestal být podezřelým a stal se dočasným vyšetřovatelem.
Hrdinova barva vynikla skvěle i v barvě a přinesla jeho představiteli průkopnické ocenění.
Hrdinovo jméno je velice nevinné, takže bývá i námětem zlomyslných a nemístných komentářů okolí.
Hledá se celé jméno hrdiny, velícího a autora. A ten světoznámý příběh zná jistě valná většina z vás...
Inspirace včerejší hádankou:
Jméno hrdiny, který hledá svého autora, je ještě nevinnější a něžnější oproti předchozímu a je naprostém rozporu s jeho osobností a postojem k životu. Bývalý příslušník vojenské policie, třikrát rozvedený (ale s bývalkami udržuje víc než blízké vztahy), za jeho autem je často připojený rybářský člun.
Děkuji... :);
ptám se na ženu a jejího stvořitele: ta paní toho má za sebou fakt hodně, a když najednou zdědí pěkný majetek, hned ji začnou podezírat ze zločinu.
Vložit příspěvek