Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak vyloženě za oblíbenkyni bych ji neoznačila, to se holka bude muset ještě snažit a psát, psát, psát :-). Ale tipuješ dobře.
S ohledem na to, že synovec je hlavním hrdinou, jeho jméno půjde dohledat snadno. A pak už se může zapojit přítel google a vyhledat rodinné vazby ;-).
někoho jsem našla, ale nepotvrdilo se mi, že by sešel ze světa Jamieho? dýkou (těch strýců bylo stejně požehnaně...), takže ode mě se odpovědi nedočkáš ;-)
Tak ještě k tomu vyhledávání - před pár dny jsem přidala popis onoho hledaného strýčka na Postavy.cz :-). Sice tam teda chybí ten skon (ale na fandom wiki v angličtině se o něm dočteš ;-)), ale je tam...
tak jsem to našla znovu: Colum MacKenzie
Hlava klanu MacKenziů a Jamieho strýc, který chrání Jamieho a Claire před Angličany. Starší bratr Dougala. Trpí Toulouse-Lautrecovým Syndromem.
a běda ti, pokud to není on :-)
James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser a Dougal MacKenzie.
Ale soukroma si to vypátrala, já se jen podivovala.
Nyní je odpověď kompletní. Pokud se Ulriška odpovědi vzdává, soukroma může zadávat. Přišly jste na to obě a já Vás chválím.
Dougalovi jsem sesmolila (ještě není hotový) popis na Postavy.cz, takže se na něj povinně podívejte, ať mám pocit, že to čte i někdo jiný než já ;-). Postavu hraje Graham McTavish, který si zahrál (tuším) Dvalina v Hobitovi Petera Jacksona. A Grahama já žeru (smajlík se srdíčky místo očí).
Předávám slovo a těším se na další hádanku.
HÁDANKA
"Mezi NÍ a NÍM bylo ono zvláštní pouto, jaké vzniká mezi osobami opačného pohlaví, které spolu tráví mnoho let při náročné práci, jež může být úspěšná pouze při dokonalé a usilovné koordinaci. Všechny osobní vztahy se podřizují splnění úkolu, čímž se vytváří kvalitnější vzájemný vztah, než je ten, o který se dva lidé uvědoměle snaží."
A protože ti dva jsou protagonisté více než stovky knih zde uvedených, nepřidám už ani ň. Hledáme oba dva hrdiny, plným jménem, stejně jako vlastní jméno autora.
Když těch knih je víc než stovka, mohli by to být třeba Perry Mason a Della Streetová. A autor je potom Erle Stanley Gardner. Ale nejspíš existují i jiná možná řešení.
Autora hledá pohledná dentistka, která navázala známost s řidičem automobilu poté, co ji málem přejel, když v lijáku přebíhala přes ulici.
Dentistku znám jen z filmu Akumulátor, který se dočkal i knižní verze, ale tohle zřejmě nebude ona :).
Dentistka je zrzavá, řidič je hlavní postavou. On se vyskytuje ve všech dílech série, ona jen v některých.
Sice jsem byla o sekundu dřív, ale (samozřejmě pokud jsme odpověděly správně :) , ale předám slovo Ulrišce, protože se mi líbi její způsob zadávání hádanek.
Tento člověk má s předešlou postavou něco společného. Někdo toho využil k tomu aby zobrazoval podvodem vylákal z jeho obchodu.
Vložit příspěvek