Postava hledá autora - pomozte jí!
To nám dělá pořád: na konci pracovního týdne něco uhodne a zadá až po víkendu. Jede si podle svého režimu a přitom zapomíná na ty, kdo si chtějí zaluštit ve dnech odpočinku...
woodward: Kdepak, just smutně a zarytě budu čekat právě na tuhle novou hádanku (krom všech jiných aktivit ;-). A neraď mi furt, není ti šedesát! ;-)
Tak tady jedna speciálně pro Soukromu (ale hádat můžou i ostatní):
Která úspěšná doktorka (nebo spíš terapeutka?) ohromovala návštěvy tím, že měla v domě všechno vzhůru nohama? Tedy například lustr trčel uprostřed místnosti z podlahy a dalo se kolem něj sedět jako kolem táboráku...
Hun: to by stejně nebylo pro mě - pokud je to Láryfáry, tak ta mě celá minula, nevím o ní zhola nic (přitom Betty realistickou miluji)
Ulriška: ech, nerozumím (a trvám na tom, že Betty realistickou miluji :-). Bez toho švédského stolu se prostě nikam nepohnu.
Nakonec ale přeci!!! I bez chutné potravy dle vlastního výběru.
Text příspěvku byl upraven 02.06.19 v 11:48
Tak reader.007 má pravdu s postavou, ale v tomhle vlákně hledá postava autora, takže přeci jen poprosím o doplnění odpovědi.
radši mažu původní text - nemá tu smysl cokoli podotknout
Text příspěvku byl upraven 05.06.19 v 12:02
no jo, no jo... když mně ti autoři nějak nejdou...
tak třeba: která česká (spolu)autorka prohlásila že Čtyřlístek je plagiát?
soukroma: ?? asi mám dlouhé vedení
A neměli jsme hádat i postavu? :-)
Pokud jó, tak Lhotová a Zdeněk Slabý vytvořili kromě Vavřince ještě pejska Otylku, kozla Kazimíra a prasátko Mojmíra.
To je tak když hádám v obou vláknech a nevím ani kde vyhrávám :-)) Takže jako by se stalo a je to tvoje.
Tak teď budu muset vymyslet další hádanku :-))). Holt snaha se pochlubit, že mám Vavřince doma v knihovně, hned vedle Barbánka :-).
Tak něco hodně známého:
Hledáme tři sestry (prosím o jejich celá jména) a jejich autora/ku, který/á je charakterizoval/a takto:
A) nejstarší dcera, která uměla tak přesvědčivě poradit, byla nadaná bystrým rozumem a chladnou rozvahou, a proto se mohla stát matčinou rádkyní, ačkoli jí bylo pouhých devatenáct (…). A) měla také vřelé srdce a milou, citově bohatou povahu, jenomže se uměla ovládat, což se její matka dosud nenaučila a jedna z jejích sester naučit rázně odmítla.
B) byla v mnohém směru dívka stejně pozoruhodná jako A). Rozumná a bystrá, ale všechno vášnivě prožívala: v smutku ani v radosti neznala míru. Byla velkomyslná, milá, zajímavý; všechno, jen je rozvážná. Ve všem se nápadně podobala matce.
C) třetí sestra, bylo veselé, dobromyslné třináctileté děvče. Podléhala silně vlivu B) romantických nápadů, a jelikož postrádala bystrý rozum, nezdálo se, že se v pozdějším životním údobí sestrám vyrovná.
První dvě jsou snadné, takže jsem se rozhodla to trochu zkomplikovat a přidat ještě tu třetí. A kdo je opravdový fajnšmejkr, může za pochvalu jako bonus doplnit i jméno jejich bratra!
Z literárních postav mě nikdo nenapadá, ale co takhle sourozenci Bronteovi: Charlotte Brontëová, Emily Brontëová, Anne Brontëová a bratr (ono jich snad bylo ještě víc).
Knih bude asi taky víc, ale našla jsem zajímavý Přízračný svět Branwella Brontëav (Daphne du Maurier), což je ovšem zaměřeno hlavně na bratra.
Zatím je to střelba mimo terč. Doporučuji zaměřit se na charakteristiku sester A) a B).
Kopec sourozenců by taky mohla být rodina Olga, Máša, Irina a Andrej Prozorovovi (A.P.Čechov). Ale jejich charakteristiky neznám.
Vložit příspěvek