Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak rovnou do třetice, a to už je určitě ono:
Elinor, Mariana, Margaret a John Dashwoodovi - Jane Austenová
Setkáme se s nimi prakticky v každé diskutující společnosti, a nemáme je rádi, ale v jednom slavném zfilmovaném literárním díle o ně hlavní hrdina výslovně nestál ihned poté, jakmile mu byli jmenovitě představeni. Takže prosím jejich celá jména včetně autorova.
Text příspěvku byl upraven 05.06.19 v 18:47
Není divu, když mu dva bratry představuje sám hlavní zloduch jako své spolupracovníky. Pak o ně zákonitě kladný hlavní hrdina zásadně nestojí.
Takže ve stručnosti: stále hledáte dva spolupracovníky hlavního zloducha, "zlého muže", bratry, jejichž příjmení má mnohem širší uplatnění.
Tak snad už konečně - pro všechny tápající i nově příchozí napovím okřídlenou větou, jejímž doplněním máte rázem část hádanky vyluštěnou (neb je to rovněž příjmení hledaných bratrů - chceme ale celá jména):
"Nestojím o vaše XXXy!"
Tak teď jsem zjistila, jaký jsem ignorant. Do teď jsem nevěděla, že je to kniha, znám jen film (to asi každý). A samozřejmě z nápovědy to příjmení.
S kolegy výše mám leccos společného. Proslavil jsem se mimo stránky knihy. Zlotřilec jsem k pohledání. Ale s nikým nespolupracuji, to ani náhodou. Naopak vyžaduji řádnou posluhu. Mám na to 3 nebožáky, které často silným hlasem volám, aby se činili.
Trautenberg :-D. A pokud jo, hledal by Marii Kubátovou?
Text příspěvku byl upraven 06.06.19 v 18:53
,, Anče, Kuba, hajnej! Vidíte to! Komolí mi jméno! Ale jinak na to ta tatjana přišla." ;-)
Po kom budeme pátrat nyní? Po pánovi, který vzal svého synovce po hlavě sekerou, leč ten k pánově velké smůle přežil. Kdyby byl pán tušil, že jednoho dne skončí se synovcovou dýkou v hrdle, asi by víc trval na tom svůj úmysl dokonat... Hledáme strýce, synovce a toho, kdo je vymyslel. A když jsme u těch jmen, u synovce mi stačí křestní a příjmení, neb těch jmen měl celkem tuším pět.
A u "Krkonošské pohádky" (v jednotném čísle) jsem našla ještě Boženu Šimkovou. Je tu nějaký znalec, který mi řekne, kdo je tedy autorem??
https://www.databazeknih.cz/knihy/krkonosska-pohadka-28845
https://www.databazeknih.cz/knihy/krkonosske-pohadky-73637 (u Kubátové figuruje jakýsi Vejrych??
Ulriška: Děkuji :-).
Opáčko:
Pátráme nyní po pánovi, který vzal svého synovce po hlavě sekerou, leč ten k pánově velké smůle přežil. Kdyby byl pán tušil, že jednoho dne skončí se synovcovou dýkou v hrdle, asi by víc trval na tom svůj úmysl dokonat... Hledáme strýce, synovce a toho, kdo je vymyslel. A když jsme u těch jmen, u synovce mi stačí křestní a příjmení, neb těch jmen měl celkem tuším pět.
Jelikož zítra brzy ráno vstávám k zubaři, uchyluji se na lože a Vás nechám lámat si hlavy. Až se zítra o několik plomb bohatší vrátím domů, podívám se, jestli si někdo něco tipnul a přiblížil se k cíli.
Nic? Napovím, že ač to zní lehce shakespearovsky tragicky, autor/ka je ryze současný/á. Hledaný strýc je vedlejší postavou, synovec hlavním mužským hrdinou (zdůrazňuji MUŽSKÝM, neb je zde ještě hrdinka ŽENA, která příběh vypráví).
Hrdinové se pohybují na jednom ostrově, běžně řazenému k našemu kontinentu. Autor/ka je z kontinentu jiného.
tipuji tvoji novou oblíbenkyni (?) Dianu Gabaldon, ale sérii prakticky neznám a letmým nahlédnutím do anotací některých dílů jsem nepochodila - odpověď nenašla
Vložit příspěvek