Postava hledá autora - pomozte jí!
Díky za doplnění, zřejmě to byla pozoruhodná osobnost.
Hádanka: autora hledá žena s poměrně exkluzivním povoláním, která pracuje na střídačku ve dvou sousedících státech. Je rozvedená, má jednu dceru a kočku.
Možná, že pojem "exkluzivní" jsem nepoužila v té pravé souvislosti. Myslím tím, že povolání hrdinky je vysoce specializované, nezřídka je zvána jako expert i do zahraničí, či je přizvána na komplikovanější záležitosti v obou státech, kde střídavě působí. Se svým přítelem se seznámila v rámci svého povolání.
Napadla mne Ráchel, která randí s Harry Holem, ta má ale syna a o kočce nic nevím :-). Takže můj příspěvek je vlastně o ničem a k ničemu :-D.
Text příspěvku byl upraven 23.06.19 v 13:53
Musím podotknout, že se severským detektivkám přímo programově vyhýbám, páč mě ty rozervané duše tamních hrdinů , vesměs poznamenaných alkoholem, pěkně s...ou.
Nicméně ses trefila do žánru a dokonce i do povolání přítele hrdinky, takto policisty, s nímž hrdinka často spolupracuje na jeho případech.
patoložky aj. související americké literární hvězdy jsem provětrala (moc si jich nepamatuji, dokonce ani jména autorek, ale snažila jsem se jich dopídit) - ale nic z toho nevypadlo, biki bude muset přidat k víkendovým indiciím, jinak to vzdám ;-)
Pozn.: snad všichni neodjeli již předčasně nebo aspoň v myšlenkách na dovolenou, to bychom tu všechna vlákna mohli zabalit ne na týdny, ale na měsíce, nebo docela...
Do jisté míry to patoložka je, jenže vysoce specializovaná, se zaměřením na určité struktury lidského těla (první, co se učí v anatomii).
mylela jsem taky na Temprance B., ale ta (aspoň podle seriálu) nemá snad dceru (nečetla jsem, viděla jsem snad první řadu seriálu, pak mě to přestalo bavit - možná se něco vynořilo, nebo je to v předloze jinak), takže nic
soukroma: já nikam na dovolenou nejedu, jenom se vůbec nechytám ani tady ani vedle v zeměpise, nejsi poslední opuštěná :)), jsme dvě...
No jo, je to skutečně Tempe. V knihách má dceru Katy, která je v posledních dílech již dospělá.
Po zhlédnutí několika málo dílů z různých řad zmíněného seriálu jsem dospěla k názoru, že je to paskvil, tedy aspoň pro ty, kdo knihy Kathy Reichsové četli.
Nicméně - soukroma zadává.
No, děkuji pěkně, čirým dálkovým odhadem, a proto schválně bez plnohodnotné odpovědi - a bum, mám to ;-) Ale mám takový špíček, uvidíme, kdo se naň chytí, mně chutnal moc :-)))
HÁDANKA
První sběratel na světě, tak se o něm hovoří v jedné moderní novele, protože její protagonista je rovněž velice zvláštní sběratel.
Ve vedru mi postačí tipy na jméno pra-sběratele, titulní postavu.
Jinak žijící autor má dle mého velice německé jméno, narodil se ale v Belgii, kde se odehrává i zmíněný příběh, nicméně je uváděn jako (poloviční) Francouz.
Ten pra-sběratel nesbíral jen tak něco, vyhýbal se z logického důvodu mj. vodním živočichům.
Zadala jsem tady do vyhledávače Noeho a podle všeho hledá Erica Emmanuela Schmitta.
Autora hledá protivný bratranec. (Z té věty, by to mohlo vypadat, že je to autorův bratranec, to samozřejmě není)
Protivných bratranců je asi hodně, taky by Marka Twaina mohl hledat Sid, bratranec Toma Sawyera.
Protivných bratranců je hodně, tenhle se ale polepšil po jedné nepříjemné proměně. Do původní podoby se vrátil z pomocí ústřední postavy série.
Hrdina hledající autora je velmi věrný, velmi silný, je symbolem nezničitelnosti, i jeho pláč má svou cenu.
Vložit příspěvek