Postava hledá autora - pomozte jí!
plným jménem je plným jménem - už zas máš problém?
Ona se samozřejmě jako Micuko Aoyama "matkou moderní Evropy" nestala, to dá snad rozum.
Text příspěvku byl upraven 03.07.19 v 18:34
Ctrl+C a Ctrl+V z wikipedie:
Micuko, hraběnka Coudenhove-Kalergi (německy Mitsuko, Gräfin von Coudenhove-Kalergi; 7. července 1874 – 27. srpna 1941), zprvu známá jako Micu Aojama (青山みつ), byla poté, co se provdala za rakouského diplomata Heinricha Coudenhove-Kalergi v Tokiu, jednou z prvních Japonek, která přišla do Evropy. Byla matkou Richarda Mikuláše Coudenhove-Kalergi.
Jako první mi vytanul na mysli, tak ho zadám: Hledá se muž, který označoval věci pravými jmény. A samozřejmě ten, kdo ho vymyslel.
můj oblíbený pan Hyman Kaplan (Leo Rosten) to asi ani tentokrát nebude...?
Text příspěvku byl upraven 03.07.19 v 18:53
Ten muž dával na věci popisky, cedulky s názvy těch věcí? Když bych to brala doslovně.
Tak dobře, neoznačoval, ale hovořil o nich jejich pravými jmény :-))).
Mně taky - jako že lepil jména věcí na věci samotné???
Zkusím: Charlie Gordon Daniela Keyse.
Ale vy už jste zase postoupili jinam...
Nelepil, jen těm věcem říkal jejich pravými jmény :-). Což je podstatou světa, v němž se příběh odehrává. Všechno se tam nějak jmenuje, ale současně to má i své pravé jméno. A když to jméno někdo zná a vysloví, tak nad tou věcí (či člověkem) získá moc.
Nevím, jestli to pomůže, ale autor(ka) je opravdu hodně spjat(á) s fantastikou. A knihu jsem si koupila před hodně moc lety, protože mne zaujala mapka na předsádce.
Není to něco z Eragona? Já si to moc nepamatuju, bo mě to zklamalo, tak jsem to vytěsnila z paměti, ale něco se mi motá, že tam bylo něco podobného.
Eragon ne - toho jsem taky vytěsnila :-). Autor/ka je starší ročník než Paolini.
A co vím, nebyla tam mapka... Tahle mne tehdy fakt okouzlila (a okouzluje stále), je na ní strááášně moc různých ostrovů. A i to je nápověda :-).
Vložit příspěvek