Postava hledá autora - pomozte jí!
Na vysvětlenou k jedné z nápověd: Ursula má přízvisko První dáma fantastiky.
Mne ta kniha kdysi strašně okouzlila - a má u mne prvenství, je to první kniha, co jsem si ihned po dočtení začala číst znovu.
Jedno z prvních setkání s fantasy, koupena v knihkupectví U Jednorožce na Staromáku v Praze, což bylo jedno z prvních knihkupectví, kde se sci-fi a fantasy daly sehnat ve větším množství... zamačkávám nostalgickou slzu v oku.
No, vlastně to ani tak dlouho netrvalo.
tatjana: první dámou fantastiky podle mě docela určitě není.
Autora hledá děvče z hor, které má šamstra a chce se vdávat.
Toho jsem se bála :) Byla to, myslím, Kristýna. Ale příjmení nevím, zkusím hledat.
Internet říká, že příjmení v románu neměla a skutečná postava, podle níž Rampepurda vznikla, se jmenovala Elizabeth Dušánek :( no, to je oříšek :)
Další postava se nevyskytuje přímo, pouze ve vzpomínkách. Tyto vzpomínky jsou pozitivní, kromě jedné vyjímky.
Je. Je to jeden ze zdrojů, že kterých je tady při zadávání často čerpáno.
Časté zdroje - Harry Potter? Tipovala bych v tom případě Jamese Pottera, který by hledal J. K. Rowling. Negativní vzpomínku na něj měl Snape, jinak ho všichni velebili.
Panejo, hned na první dobrou!
Tak takhle brzy po ránu:
Dotyčný se rozhodl ve svém zaměstnání experimentálně najet na strategii naprosté upřímnosti.
Podotýkám, že je to ze zcela jiného žánru než fantasy :-). A autor, jehož postava hledá, se profesně pohybuje ve stejné oblasti jako jeho hrdina.
Kdyby byl autor hlavním hrdinou, mohl by to být Adam Kay/Adam Kay. Páč ten ztratil zábrany a napsal skvělou knihu o své práci.
Autor bohužel hlavním hrdinou není. Ale hledaný autor napsal vícero knih (beletrie) z oblasti své profesní činnosti.
Vložit příspěvek