Postava hledá autora - pomozte jí!
Odolával, odolával... a nakonec neodolal a soudní pře ho semlela jako mnoho jiných. Není hlavní postavou rozsáhlého románu a jeho autor patří k mým oblíbencům a v jedné z momentálně čtených knih je i jednou z postav.
Když jste nikdo neprubnul ani toho autora? To se teda moc nesnažíte...
Hledaný hrdina není příbuzným vypravěčky a hlavní postavy románu (vydaného u nás ve dvou svazcích), jejich životní cesty se sejdou díky postavě, kterého ta hlavní nazývá "poručníku".
Kniha ve které postavy vystupují nepatřila nejspíš mezi autorovy bestsellery, i když ve své době byl (autor) velice populární, a to dokonce i u hlavy státu.
Autor prý v knize dokonce zkarikoval svou vlastní manželku. To si mohl teda odpustit, zvlášť když měli spolu kopu dětí a později ji opustil kvůli jiné.
A ode dneška za rok a přesně 11 měsíců bude mít 150 ti leté výročí smrti. Počítám, že to v jeho rodišti při té příležitosti pořádně roztočí...
Text příspěvku byl upraven 09.07.19 v 11:37
Podle poslední indicie to bude Dickens, ale nejsem "dickensoložka", tak dál už nic nenabídnu.
... ale možná jsem vlastně od zadání o rok mimo! (9.6.1870, zato si jeho výročí roku 2020. za 11 měsíců, budu pamatovat ;-)
Text příspěvku byl upraven 09.07.19 v 12:22
Moje chyba! Samozřejmě je to jen těch 11 měsíců, nejdřív jsem chtěla napsat za rok bez jednoho měsíce a popletla jsem to... opravovat příspěvek nebudu, trouba jsem tady já :-)
Autora máte, tak už "jen" dílo a postavu. Teta wiki slepičí i děje, tak kdo nemůže pátrat v knize nebo paměti, může hledat tam...
Tak oprava: wiki Vám nepomůže, leda ta anglická...
Text příspěvku byl upraven 09.07.19 v 15:35
Já tedy s Dickensem nemám osobní zkušenost, takže můžu jen hádat, ale nejedná se tu o román Život a dobrodružství Martina Chuzzlewita? Jako poručník tam asi bude nazýván Martinův dědeček, kterému tak asi bude říkat ošetřovatelka Mary... A Mary vypadá jako hlavní postava, tudíž Dickense asi hledá ten Martin Chuzzlewit, ne?
Tak dál. Zmíněný "poručník" si toho na bedra vzal víc. Kromě ochranné ruky nad vypravěčkou příběhu se jal starati o hledaného a jeho vzdálenou sestřenici, kteří později skončili ve svazku manželském. Ne nadlouho, hledaný hrdina navzdory varováním zavětřil příležitost vytřískat něco ze soudního sporu a vrhl se do něj po hlavě. Usilovná a zbytečná práce ho stála zdraví a posléze život.
Naivně jsem si myslela, že těch dvoudílných Dickensovek zas nebude tolik (i Copperfield už je vydán najednou), ale chyba lávky. Nicméně vypadá to na Ponurý dům a hrdinu jménem John Jarndyce (vůbec neznám).
A prozraď, na jakou knihu ses odkazovala, kde Dickens vystupuje jako postava... (do právě čtených jsem letmo nahlédla, některým chybí anotace, tak že by?).
No jo, když ale Filutu v právě čtených knihách nemáš, to by mě hned trklo.
Tak je to nešťastník Richard Carstone, zatímco John Jarndyce je tím poručníkem.
Text příspěvku byl upraven 09.07.19 v 17:41
mám, ale už zbloudil hluboko ;-) Není vidět na hlavní straně profilu, v právě čtených je.
Konečně. Je to tvoje.
HÁDANKA
Krásný, svalnatý, statečný a nebezpečný stal se největším přítelem a mentorem hlavního hrdiny, kterému také svěřil tajemství své minulosti.
Text příspěvku byl upraven 09.07.19 v 18:42
Měl medový hlas a svému svěřenci nakonec zazpíval píseň na rozloučenou (doufám, že tohle Athos neudělal ;-)
Každý ho znal a nikdo si mu netroufl zkřížit cestu, ... až na jednoho obávaného nepřítele (všech). Malého hrdiny se ale nezištně ujal, učil ho, ochraňoval, a když přišel čas, vypravil ho na jedinou správnou cestu...
Hlavního hrdinu znáte všichni, takže určitě budete znát i jeho přítele! Nosil za všech okolností něco jako černé lesklé hedvábí, s nepatrným vzorkem.
Já jsem fakt nezapomněla. Jenže kde pořád brát nějaké nápady? Tak snad teď.
Autora hledá mladý muž, pracující v zemědělství a také v jistém sportovním odvětví, na něhož se obrátí zástupce jisté velmi úctyhodné organizace z druhého konce světa, aby pro ně pracoval jako soukromý detektiv.
V popisech knih Dicka Francise jsem tady vypátrala Australana Daniela Roke.
Autora hledá vražednice, která zahořela hříšnou láskou ke svému švagrovi a zavraždila svého muže. Její otec ji nechtěl odevzdat katu a vzal spravedlnost do vlastních rukou.
To bude Kateřina ze Skalice, provdaná Berkovcová (aspoň myslím). A hledá Karla Čapka.
Vložit příspěvek