Postava hledá autora - pomozte jí!
Dávný přítel ji v posledním dopise před smrtí přirovnal k bohyni. Z toho ale vyplýval nelehký úkol.
Kdo byla ona "bohyně" a kdo za ni byl literárně zodpovědný?
Nechce se mi to teď hledat, tak si střelím naslepo: Markéta Gautiérová?
Nic se neděje ;- )
Hledaná postava je známější, určitě po jméně. Ostatně vystupuje v mnoha knihách - tahle je výjimečná, poslední napsaná, nikoli jako poslední vydaná.
A ta bohyně, k níž je hledaná přirovnávána, je uvedena přímo v titulu.
Sranda je, že Agátu Christie moc nemusím.
Další postava má s hledáním velkou zkušenost. Je to v podstatě její životní poslání.
A to já na Agathu nedám dopusit.
O hledání ztraceného času, počítám, nepůjde...?
Mohl by třeba Henry Morton Stanley hledat sám sebe (když už našel Livingstona)?
Ten její soused a kamarád zmizel poté, co jejich městem projížděla titulní postava.
není to zase ze Zaklínače, nebo jiné fantasy - abych nedumala nad žánrem, kde prostě nic nevydumám...?
Zaklínače mám v kategorii " nemusím číst všechno", takže ne.
Trochu víc na sever. Autor je hodně známý.
Text příspěvku byl upraven 20.07.19 v 13:51
Autora hledá postarší džentlmen, zastávající důležitý úřad v přímořském městě. Žije s manželkou ve středostavovské čtvrti na horském úbočí. Autor příběhů o tomto hrdinovi pochází z opačného konce světa, ale v hrdinově zemi nějaký čas působil jako diplomat.
Popis by seděl na pána, s nímž se právě seznamuji: policejní prefekt Tecuo Ótani od pana Jamese Melvilla, což byl pseudonym britského diplomata Roye Petera Martina.
Ve všech příbězích o tomto pánovi se vyskytují i dva jeho podřízení. Mladší, kosmopolitní, jazykově nadaný (a vybavený) miláček paní a dívek - jeho přísný, konzervativní nadřízený zná jeho kvality i nedostatky; jeho styl oblékání a nekonečné milostné eskapády bývají často terčem šéfova sžíravého posměchu. Druhý, starší, vlastně už v důchodovém věku, vypadá jako povaleč, ale mezi svými kolegy je legendou. Náš hrdina mu bezmezně důvěřuje a je ochoten vést papírovou vojnu o to, aby ho udržel ve službě co nejdéle.
Vložit příspěvek