Postava hledá autora - pomozte jí!
Vynikající... i když já se tak těšila na indicii s prožranou vesnicí :-)
jo, to je von
https://www.youtube.com/watch?v=XTvz7-7Rvd8&list=PLq4jNddnQXjqjZTYJsAPPeGBnl6Ke0x3T&index=9
Mohl bych se uplatnit v těch nejlepších podnicích, ale můj zaměstnavatel se beze mne a mého umění prostě neobejde.
Tak takových je... Mě napadá třeba kuchař Anatol, o něhož se přetahují zaměstnavatelé u Wodehouse
Oba/obě máte pravdu, že jde o kuchaře, čekala jsem, že to budu musit přidat jako nápovědu. Omlouvám se, Anatola neznám, myslila jsem Fritze Brennera, takže předávám Soukromé.
Budeme hledat tak "milé" stvoření, že ich formou by to nešlo ani náhodou:
hledá se totiž stvůra v ženském těle.
Mě napadla ta co (m)učila Pottera, ale ta to předpokládám nebude. Jednak je to fantasy, druhák podle popisu to bude asi někdo mnohem horší.
Hledá se stvůra v ženském těle, k pohledání, horší než Médea, a to ani nezavraždila své děti ...
Vražednice, podvodnice, děsná manželka a matka, která se nezajímala o nic než o vlastní prospěch a svou rodinu ničila ještě dávno po tom, co ji opustila - syn ji tak toužil najít, až se mu to podařilo.
Není hlavní postavou rodinné ságy, ale postavou, která se se svým zlem dostala mezi největší literární záporáky, jako stvůra v lidském těle.
Tak ta mě teda taky napadla, ale protože jsem to nědočetla, tak jsem si nebyla jistá. (Dočetla jsem do místa, kde byla tato postava tak dost divně popsána, že mě to odradilo od dalšího čtení. Třeba to bylo překladem)
Hledám sám sebe. Žiju zde, byť narodil jsem se za oceánem. Přivedla mě sem na pár dní práce v uměleckém oboru. Láska, mocná to čarodějka, mě tu drží desítky let.
Mám na nose skla, která mi kdysi daroval můj mistr, a sepisuji vzpomínky na hrozivé události, kterým jsem s ním coby mladík přihlížel.
A teď budeme hledat vynikajícího odborníka v profesně podřadném a lidsky nedůstojném postavení, který je protagonistou dramatického příběhu.
Některé zdejší čtenáře jeho příběh dojímá, jsou však zde i lidé, kteří obecně soudí (a např. v diskuzích dávají najevo), že ilegální emigranti "bez papírů" jsou méněcenné bytosti a je třeba s takovými "zatočit". Stejně tak dopadl i námi hledaný.
Vložit příspěvek