Postava hledá autora - pomozte jí!
Zbavili mne svobody, vytrhli mne z mého prostředí, ale všude jsou lidé. Na ženy, se kterými jsem sdílela nesvobodný osud, jsem vzpomněla ve své knize.
Ne, ne, i když to možná také sedí. Tahle žena věnuje kapitoly své knihy ženám, se kterými se setkala za mřížemi.
To je dobře, spousta lidí to nedokáže ani na smrtelném loži... Tak, jsem na řadě s postavou: jedna rodina se dozvěděla, že je možné se mnohému naučit s pomocí nového člena. Ale to není jen tak, je třeba najít toho úplně nejpravějšího. Ke hledání použila literaturu a doptávání u zkušenějších. Koho nakonec rodina přijala?
že by zase zviřátko? Příkladně nezbedný Robin Zdeny Frýbové? ... kéž by se aspoň něčeho bál, tenhle foxík...
Anebo klasika, Plachtovic, tedy Pučálkovic Amina (nepmatuji se, jak k tomu "psovi" vlastně přišli)?
Text příspěvku byl upraven 10.08.19 v 17:19
Zviřátko ano, ale proč zase? Pes taky ano. Jeho jméno souvisí s pohádkou.
Tak ti co mě napadli (z asi jediné knížky s psí tématikou, co jsem četla), to nebudou, protože to by ten pes hledal majitele, ne majitelku.
Autorka je spolumajitelkou rodinného psa a je to Češka. Její hlavní profesí je slovo. A kniha má zde na DK jen několik málo hodnocení.
V názvu knihy se objevuje písmeno řecké abecedy. (A už mlčím jako pan Studna)
Lotrando hledá Ivu Mrkvičkovou, autorku knížky Psí historky. Marylaa je na řadě.
Poprvé se objevil ve službách velkého záporaka, netrvalo však dlouho a stal se z něj klaďas. A dotáhl to na významnou politickou funkci.
To že se stal klaďasem neznamená, že se nějak povahově polepšil. Prostě v dalších knihách kde se vyskytoval hrál důležitější roli. A na začátku také vlastně nebyl (ani jeho podřízení) záporak, jen byl na zaporacké straně.
Tu zaporacké stranu spolu se svými lidmi opustil útěkem z (prohrané) bitvy. Ještě předtím ale vzali do zajetí dvě významné postavy. Jedna je významná tím, že je to nejhlavnější a titulní postava celé série.
Významnou politickou funkcí jsem myslela, že byl zvolen do čela své země.
Existuje několik receptů na těžkou hádanku (pokud to že nikdo nehadá, není tím, že tady nikdo není), třeba dát k hádání autora co tu byl nedávno. (Ono se tady vlastně opakuje několik autorů dost často, tenhle tady byl opravdu nedávno)
S nápovědou (i od Soukrome :)) by mohl Erak Starfollower hledat Johna Flanagana.
Jsou to oni. Předávám.
(Nejsem odborník na literární žánry, ale podle mě to, kromě prvních dvou dílů, fantasy není. Ale nálepku to takovou má. )
Ten Erak má v překladu, kterej mám doma, hezký český jméno Hvězdec. :)
Text příspěvku byl upraven 13.08.19 v 07:17
Vložit příspěvek