Postava hledá autora - pomozte jí!
HÁDANKA
Nestydatý autor zmanipuloval dějiny a ve svém proslulém díle nám představil titulního hrdinu v těch nejohavnějších barvách. A protože to byl extra velký autor, na tom chudákovi hrdinovi té špíny naneštěstí hodně zůstalo. (Tudíž on ho rozhodně nehledá, hledáte ho jen vy :-)
biki mě předběhla, neb můj muž potřeboval napsat dopis na úřad. A jestli to není Richard III., tak nevím....
Samozřejmě, že je to Richard III. - nebyl ani hrbatý, ani kulhavý, ale hlavně nebyl ta socio/psycho(?)patická příšera, která k nám z jevištních prken promlouvá ;-) Rytíř každým coulem, jak potvrzují bez výjimky historikové.
Předávám biki, ale jak jsem psala, Richard III. Shakespeara rozhodně nehledal. Takové pokřivení (vlastní) historie aby pohledal.
Autora nyní hledá muž, který v závěru prvního dílu zemřel. Po zhruba týdenním pobytu na dně Vltavy oživl na začátku 2. dilu a posílen flaškou vody a sušenkami Opavia se neohroženě pustil do další akce.
Ale jo, něco nahodím. Omlouvám se, byla jsem mimo.
Jak napovídá úvodní zadání, děj se odehrává v našich končinách a hrdina je Čech jak poleno. Bývalý voják, který se se svými spolubojovníky ve výslužbě věnoval jistému nelegálnímu podnikání, které jej v úvodu příběhu dostalo do celého toho maléru.
Důvodem onoho maléru je, že artefakt, o který jeví enormní zájem skupina postav z naší mytologie, byl jedním z kolegů našeho hrdiny až příliš dobře ukryt. Honička za oním artefaktem, doprovázená palbou ze všech možných zbraní, výbuchy, potoky krve a hromadami mrtvol, tvoří obsah prvního dílu.
To možná bude Kotleta, ale knihy neznám (Kalandra tu už snad byl, takže ten asi ne).
Soukroma uhádla autora, ale jedná se o jiného hrdinu. A ať už to tu dlouho nestraší, napovím, že v názvu dvoudílného příběhu je jméno vůdčí postavy naší mytologie.
to bude Perunova krev. ale neznám to a jak jsem nakouknul do anotace a komentářů, asi mi to nechybí. ovšem proti gustu...
prohrabala jsem se komentáři a pouze v jediném jsem narazila na jméno - asi - hledaného (páč Perun to asi nebude):
Martin Fridrich
(a pokud je to úplně špatně, jsou na vině jedině nedostatečné komentáře ;-)))
Společné úsilí woodwarda a soukrome vydalo plody a hádanka objasněna. Takže to shrnu:
Martin Fridrich hledá Františka Kotletu v knize Perunova krev.
Domluvte se, kdo bude pokračovat.
soukroma uhádla autora, já jsem do té doby ani netušil, že něco takového existuje.
Tak jak vám tohle zamotá hlavu...
HÁDANKA
Hledáme hrdinu cenou ověnčeného objemného románu z tohoto tisíciletí. Nehledáme hrdinu hlavního, živoucího, ale titulního, staletí mrtvého, ale skvěle zvěčnělého.
Velkou nápovědou budiž, že ho najdete v původní kráse nejen na obalu českého překladu, ale také třeba na webu na stránkách veterinářů ;-)
A Hun, asi nechtěně, jinak by zde hádal taky, hodně napověděl svou hádankou vedle...;-)
Tak jsem odskočila vedle a vychází mi, že to bude ňákej pták :). Nebo ne?
Vložit příspěvek