Postava hledá autora - pomozte jí!
Titulního hrdinu nám v posledních dnech připomínaly četné světové zprávy. Až doteď.
Autora hledá postava, která doplatila na podivné kulinářské nápady titulních postav.
Autora hledají otec a syn. Otec chodí do hospody U břečťanu, syn k Zelenému drakovi.
Nemám tušení, kde točí pivo Růža Chaloupková (ani nevím, že vůbec někde točí nějaký pivo), ale starej Křepelka vede U břečťanu řeči o tom, jakej je Bilbo slušnej hobit z lepší rodiny a Sam Křepelka zas U zelenýho draka vykládá Tedu Pískařovi o chodícím stromě, co ho viděl bratránek Jindra v Severní čtvrtce.
Máš babu.
Hledá se předchůdce/prototyp hororových a psychopatických hrdinů: dovedl nápaditě obelstít svoji původně zamýšlenou oběť a ještě před tím účelově zlikvidovat jinou, jí blízkou.
A to ta zamýšlená oběť byla docela obezřetná, dokonce kladla kontrolní otázky...
Pozn.: V žánru hororu a (psycho)thrilleru hledání úpěšné nebude.
To bude Karkulka (červená). Ale kdoví, kdo by mohl být autor... Francouzi tvrděj, že Charles Perrault.
původní otázka zněla spíš na vlka a aby byla změna, já tipuju bráchy Grimmojc
a nebude to cvrček, víla - niekto okolo Pinochia? potom by to mohol byť Collodi.
woodward mě skoro zmátl a už už jsem mu přisoudila zadání, ale Karkulka NENÍ prototyp hororové/psychotické postavy (i když... ;-)
reader.007 je tedy s postavou ve středu terče a má i některé z autorů, i když Perrault je nejstarší v psané podobě, tak má pravdu a zadává
Tak to bylo trochu nefér vítězství, když jsem dostala vodítko, ale nenechám vás bloudit dlouho:
který hrdina absolvoval čtenářsky povinný (alespoň za mého školačení) roadtrip?
Vložit příspěvek