Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak když nikdo a já už mám po šichtě tak: Ferina Lišák hledá Dickense.
(a teď jsem zjistila, že se ani nebylo třeba radit s wikipedii, stačili si přečíst anotaci)
Tak snad já sama už doplním požadované jméno v zadání: Jack Dawkins, alias Ferina Lišák (Artful Dodger v originále), když Oliver Twist se ukázal tak obtížně řešitelným románem...
Další postava není úplně normální. Podle všeho je to u nich v rodině dědičné.
Ta její výstřednost byla důvodem toho, že v internátní škole neměla moc přátel.
Lenka Střelenka Láskorádová? (Paní Rowlingová)
Text příspěvku byl upraven 18.09.19 v 16:43
Zato všechny ostatní ženy usínají chtíce nechtíce. Jak se jmenuje ta jediná neobvyklá?
Královská dcera, panchartka, královnina chráněnka, králova sestra, sestřenka uvězněné taknějak krátkodobé královny, královnina sestra, občas vězenkyně... - vše jedna osoba, takový byl vývoj v čase, než se sama stala, nu, hádejte čím, a vstoupila do dějin.
To je jistě Good Queen Bess, čili Královna Alžběta I. Možná hledá Alison Weirovou, ale těch možností je víc.
Text příspěvku byl upraven 19.09.19 v 16:11
Hledáme knihu, v níž postava prochází právě a přesně tím uvedeným vývojem, než se stane tím, pro co je známa. Pak těch možností moc nebude.
Po zvážení, aby se to tu zbytečně nezablokovalo, odpověď uznám. Autorka je správně. Jedná se o princeznu Alžbětu, teprve budoucí královnu, ještě bez číslovky. (Mohla jsem pro upřesnění na konec původního zadání přidat doušku: ...ale to už je jiná historie).
woodward zadává
Text příspěvku byl upraven 19.09.19 v 22:35
Hledá se velký hrdina, z jehož příběhu mj. vyplývá, že na polidštění opice má zásluhu spíš pivo než práce. Autora nehledá, je neznámý. Ale příběh je to světoznámý.
Znám, znám, ale nemohu si vzpomenout. Skáče mi tam Noe z jedné pěkné soudničky, ale ten autora má.
Co si opakuji vzdělání ze SŠ, Enkidua nejprve polidštila jiná činnost... :-X
tatjana: já to uznám. Je to Enkidu, máš babu.
Chléb jedl Enkidu,
až se nasytil,
a PIVA PIL
SEDM DŽBÁNKŮ.
Rozjařila se mysl jeho a rozveselila,
zaplesalo jeho srdce,
tvář se mu rozzářila.
Odstranil špínu,
tělo své zarostlé
pomazal olejem,
V ČLOVĚKA SE ZMĚNIL.
Text příspěvku byl upraven 20.09.19 v 00:26
Děkuji. Vidíš, já myslela, že hlavním hrdinou je Gilgameš a ten vypráví příběh o Enkiduovi, tudíž jsem tipovala G. :-)
Protože jsem zoufale nepřipravená, budu chvíli přemýšlet, a pak zadám, abych nepromarnila šanci na zapeklitější hádanku.
Ale jo... dám toho, co mne napadl jako první, byť to bude nechutně snadné.
Na hledaného hrdinu (který hledá svého autora) lze vztáhnout rčení čerta z Troškovy pohádky: "Já jsem malej, ale šikovnej!"
Vložit příspěvek