Postava hledá autora - pomozte jí!
Omlouvám se, nějak jsem zapomněla. Nová hádanka:
Reálná postava - geniální, ale duševně "rozervaný" umělec, jehož podporuje bratr, hledá autora beletristicky zpracované biografie.
No jo, vlastně, já vám dlužím tu vícehlavou postavu.... Tak teda vícehlavá úplně nebude, ale v jejím rodě to není zas tak neobvyklý jev, zato podle jména bychom to v našich luzích a hájích šacovali spíš na obránce a hlídače.
Na jejím autorovi je zajímavé, že o něm/ní vlastně nikdo nic moc neví. Kromě příběhu s hledanou postavou nenapsal/a nic jiného.
Neznámý hrdina zpočátku čelí nebezpečí, že jeho prostřednictvím přijde jeho rod k úplnému vyhubení, naštěstí si to ale hlavní aktér exekuce rozmyslí a okouzlen osobností budoucí oběti s ní raději uzavře přátelství...
Ani ten drak od Tolkiena to nebude.
Mně ten popis připomína jeden film ale jednak si nevzpomínám jak se to jmenovalo, druhák nevím, jestli to bylo podle knihy.
Žádnej tolkien ani klasická "dračí" fantasy to nebude. Pokud vím, reader.007 je velká odbornice na dětské knížky. Možná nějaká obrázková pohádka s velkými písmenky. :)
No no no no...
Zas tak velká písmena tam nejsou... Žádné první čtení, abyste věděli. A za přečtení to náhodou stojí, protože je to asi jediná kniha ve které si muslim dovolil nařknout ježibabu z toho, že si jako správná žena nezakrývá obličej, notabene když je tak ohavná. Nutno podotknout, že mu to neprošlo a baba ho za to začarovala.
Vidím že znalci dětské literatury už odsud byli zřejmě nadobro vyhnáni, tak abychom to nezdržovali, knihu v českém vydání ilustroval člověk kterého příjmení pojí s jednou z našich hokejových veličin.
Máte na hledání jen tři stránky, tak podle názvu to snad už dáte...
Text příspěvku byl upraven 07.12.19 v 21:50
Tak zkusím navázat. Tenhle tvor více hlav skutečně má, i když pro jeho rasu je to pro změnu velmi neobvyklé. V příběhu má jediný úkol - nepustit dál nikoho, kdo by si chtěl přivlastnit střežený předmět.
To by mohl být Chloupek, Hagridův trojhlavý pejsánek. A hledá J. Rowlingovou.
Autora hledá muž, kterého, jak autor praví, „ničím neuchvátíte. Nemá smysl pro poezii, nemá prudké touhy po tom, co je nedosažitelné. …nikdy nepláče, nevěda proč. Naplní-li se jeho oči slzami, můžete se vsadit, že buď jedl syrovou cibuli, nebo si nalil na kotletu příliš mnoho vorčesterské omáčky. Kdybyste s ním stáli v noci na břehu moře a řekli: ‚Poslouchej! Slyšíš? To zpívají mořské panny hluboko v rozvlněných vodách. Anebo jsou to smutné žalozpěvy duchů nad bledými mrtvolami, jež se zachyily v chaluhách?‘ vzal by vás za paži a řekl by: „Tohle, kamaráde, znám; nastydl jsi se. Půjdeš se mnou. Vím tady o jednom místě za rohem, kde dostaneš kapku nejlepší skotské whisky, jakou jsi kdy pil - a ta tě okamžitě postaví na nohy.
Hledaný je autorův přítel. Autorova slova jsem pozměnil jen nepatrně – vypustil jsem jméno dotyčné postavy.
Vložit příspěvek