Postava hledá autora - pomozte jí!
Ta to není. Musíme hledat za mořem, spolužák i hledaná postava už nejsou děti a učí se jeden předmět potřebný pro život.
Kdyby ten kulaťoučký spolužák byla pan Kaplan páně Rostena, pak by ona tlučená logickými argumenty mohla být paní Moskowitz, tu "tloukl" ze svých spolužaček nejvíce...
Tak autora už máme, knihu taky, teď jen ještě ta slečna, vynikající studentka :)
slečen studentek bylo v páně Kaplanově třídě docela hodně, tip mám, ale obětavě nechám prostor dalším pokusníkům ;-)
Tak už máme i slečnu Mitnick ... soukroma a Smrť mají oba zásluhy, tak se dohodněte, kdo pojede dál :)
Omlouvám se, úplně jsem zapomněl, že jsem tu na něco odpovídal.
Tak abych nepřerušil řetěz, tak dám něco lehkého. Mnou hledaná osoba žije v očividné symbióze s jistým živočichem, ačkoliv to sama vehementně popírá.
Další nápověda. O postavě, která hledá autora, by se dalo říct, že je tak trochu "pokrytec".
Text příspěvku byl upraven 01.01.20 v 00:13
I když mi trochu nesedí to vehementní popírání, klidně by to mohl být lord Voldemort....?
Lord Voldemort to není. U této postavy je to soužití naprosto evidentní. A já se špatně vyjádřil. Ta postava to ani tak nepopírá, spíš působí při rozhovoru dojmem, že o tom soužití vůbec neví.
Tak další nápověda. Řekněme, že společenské postavení hledané postavy není zrovna nejvyšší. A dalo by se říct, že místo, kde "bydlí" je poněkud nedomyšlené.
Můžete si dál lámat hlavu nad touto postavou a nebo můžete, jak by řekl jeden známý hledané postavy: "Vyprdnoutsenato, tisíc let a krevety."
Kachní muž hledá Pratchetta
Text příspěvku byl upraven 01.01.20 v 17:33
Přesně tak. Jen malé vysvětlení pro nezasvěcené, Kachní muž má na hlavě kachnu, ale vždy, když se na ní někdo zeptá, tak se diví, o jaké kachně je řeč. Je členem skupinky žebráků, která si říká Pokrytecká parta a žije pod Nedomyšleným mostem v Ankh-Morporku.
Předávám štafetu.
Text příspěvku byl upraven 01.01.20 v 18:52
Jejda, já tu dlužím hádanku:
Děvčátko má příležitost změnit svůj život k "lepšímu". Jenže by to vyžadovalo jisté nejen kosmetické změny tváře...
příběh byl zfilmovaný i zkomixovaný a pochází od autora který několikrát spolupracoval s mým oblíbeným poměrně nedávno zesnulým autorem.
Nedávno zesnulého bych se odvážila tipnout, ale ten zbytek musím ještě rozklíčovat :)
Nedávno zesnulý autor: Terry Pratchett
Spolupracující (a hledaný autor): Neil Gaiman
Hledaná postava: Coralina Jonesová
Nakonec ne :-). Přitom Coralina u nás ve filmové podobě frčí už tak dva roky, syn mne nutí hrát si na macechu a strká si do očí knoflíky, a když mu těhotná známá řekla, že má v bříšku Karolínku, nadšeně volal "Coralínku!" :-) To jsou ty neurčitě formulované hádanky ;-))).
Já budu o něco konkrétnější:
Hledáme ženu modré krve, která se stala manželkou reka, jenž proslul zabitím jednoho divokého zvířete. Ale aby toho nebylo málo, kromě jmen páru mne zajímají i tři autoři, kteří o dotyčné dámě psali (na vysvětlenou: ten zcela první nepsal o manželovi). Jeden byl Frank, druhý Čech (těch bylo dokonce vícero, takže Vás nechám vybrat jedno jméno, ale kdo chce, může si šplhnout a napsat všechny) a třetí Slovák.
Žila jsem celé roky v bludu! On to asi Frank nebyl??!! Ale latinsky psal, to jo...
Text příspěvku byl upraven 15.01.20 v 15:34
Tak to bude možná Kazi s Bivojem a autoři...
Že by pánové Kosmas, Dalimil, Václav Hájek z Libočan, Jirásek, Sirovátka (a asi i jiní) a ten Slovák Jozef Škultéty?
Vložit příspěvek