Postava hledá autora - pomozte jí!
Přiznám se, že posledního jmenovaného jsem na mysli neměla, zamýšlela jsem autora jiného, současného, který příběh uchopil jako fantasy. Splňuje-li však zadání (netuším, nic jsem od něj nečetla), mohu předat štafetu.
Je to historik který se pověstmi zabýval, takže nesplňuje. Tak štafetu předáme někomu kdo ZNÁ fantasy na motivy starých českých bájí a pověstí, protože já to nejsem.
Jelikož moje odpověď byla pouhým doplněním jinak zcela vyčerpávající odpovědi, myslím si, že by bylo správné, aby pokračoval reader.007.
Dobrá tedy. Hledaná fiktivní postava svými fyzickými parametry rozhodně neodpovídá své profesi. Dalo by se říci, že je to muž v pozadí, který tahá za nitky a ačkoliv se dost podstatným způsobem zasloužil o svou zemi, odměny se za to nedočkal.
Tato postava, která hledá autora, se objevuje v jedné velmi slavné fantasy sáze, která se momentálně veze na značné vlně popularity, z velké části i díky výborným počítačovým hrám a nově i díky přinejlepším průměrnému seriálovému zpracování.
Takže to bude něco ze Zaklínače... autor Sapkowski Andrzej. Ale tu postavu nedám...
Přesně tak. Postavou, která hledala autora, je Sigismund Dijkstra, vrchní špion Redánie. Mimochodem jedna z mých nejoblíbenějších postav celého Zaklínače.
Řada je na woodwardovi.
fňuk, kéž bych četla tu druhou nápovědu dříve :-)
P.S.: Mým favoritem je Isengrim Faoiltiarna.
Nic zapeklitého mě nenapadá
Osamělý muž na moři svádí dlouhý, osamělý boj.
Nyní svého autora hledá chlapec, spíše mladý muž, vyrůstající v pěstounské rodině. Neustále se usmíval, střežil své tajemství a říkal si, kdovíjak není chytrý. Nebyl. A jakmile se pokusil hrát vlastní hru, šlo to s ním strmě z kopce.
Text příspěvku byl upraven 17.01.20 v 13:39
Že není takový frajer, za něhož se považoval, zjistil po návratu do rodného domu. Nejprve se ztrapnil před vlastní sestrou, pak i před svým otcem.
Rozhodl se neuposlechnout otcových přání a rozkazů a rozehrál svoji vlastní dobyvačnou hru. Sice se zprvu zdálo, že vyhrál, ale v konečném důsledku to byl jen počátek jeho dlouhého pádu.
Není, i když tragédie té postavy by tomu takřka odpovídala. Mohu poradit, že autor se mnohdy inspiroval mytologií a je již pověstný tím, že své charaktery v nejmenším nešetří.
Náš hledaný je postavou vedlejší, za to ovšem dostane pořádně na frak.
Takže pokud je to zas fantasy, rovnou hlásím out ;-( Vlastní, samozřejmě.
Text příspěvku byl upraven 19.01.20 v 15:05
Hun: Autora bychom měli, co postava? :-)
soukroma: Vím, že je to hlavně v souvislosti se seriálem otřepané a zprofanované, ale literární předlohu opravdu doporučuji, i když je to fantasy.
Jsem optimista, věřím, že Vichry zimy letos budou (a rychle to klepu na dřevo), a pak i další díly!
Ano, je to Theon. Předávám slovo.
Vložit příspěvek