Postava hledá autora - pomozte jí!
To je ono, starý mistr Leonard Unden vzpomíná na svůj největší úspěch v povídce Případ Selvinův. Máš ji. :)
Autora hledá bezpohlavní bytost žijící v paralelním hlavním městě evropského státu. Laskavost, kterou si u jeho druhu představuji, zde nečekejte, hrdinkou bezohledně manipuluje, jen aby od ní získal, co nutně potřebuje.
Autora hledá nadpozemská bezpohlavní bytost žijící v paralelním hlavním městě evropského státu (město nad a pod). Laskavost, kterou si u jeho druhu představuji, zde nečekejte. Na svědomí má zánik (mytického) kontinentu a hrdinkou bezohledně manipuluje, jen aby od ní získal, co nutně potřebuje.
Tak teď budeme hádat asi něco krapet těžšího, protože se jedná o postavu z komiksu. Navíc se nejedná o hlavní postavu, ale pro děj má dost podstatný význam. Tato postava nemůže zemřít a je vybavena dvěma zbraněmi, které zabijí kohokoliv. I samotného ďábla, který této postavě tyto zbraně vyrobil.
Hledá se postava! Likvidátor nadpřirozených nestvůr, problémový v očích různých ochránců spravedlnosti, jednající podle vlastního kodexu cti a morálky. S flaškou vysokoprocentní pálenky ho lze spatřit nejčastěji.
První mne napadl Van Helsing, ale flaška mne přivedla k Jakubovi Vandrovcovi Andrzeje Pilipiuka.
Vandrovce zbožňoval otec mého expřítele, který byl dokonce pevně rozhodnut použít některé z jeho exorcistických metod na nenáviděného souseda. Ale rozmluvila mu to manželka...
Nyní něco snadného: Svého autora hledá mladý muž, který narukoval a střetl se s válečnou realitou.
Takových bylo...
Pavel Baumer/E.M.Remarque, Henry Fielding/Stephen Crane, por. Ernest Goodbody/Patrick Ryan...
Těch bude!
Mně ale jako první vždy vytane na mysli Remarque a Na západní frontě klid - ovšem mladíkovo jméno jsem si už musela dohledat: Paul Bäumer.
Dokonce by se tam hodil i Dumasův D'Artagnan nebo třeba James Herriot. :)
Herriot se s žádnou velkou válečnou realitou nestřetl, ten skončil u výcviku...
Takovou realitu by si dalo myslím líbit hodně branců. Do takové války bych možná pustila i svého syna :-)
Zanechme neplodných dohadů. Kde je, hrome, ta tatjana, aby řekla, jestli jsme to rozlouskli?
Taťjana se snažila krmit ty nevděčné krky, aby nakonec ztratila nervy a vykázala je do pokojíčku. Woodward to dal na první dobrou (a soukroma taky). Pavel Bäumer našel svého autora, kterým není nikdo jiný než Erich Maria Remarque.
"Ale pane ...", řekla lady Helena, "mírněte svůj zármutek!"
"Ne, mylady, ne! Jsem osel!"
"Ale nejste ani osel učený!" odpověděl major jaksi na útěchu.
Tento zvláštní dialog se vyskytuje v závěrečných pasážích známého románu slavného autora.
Autora pochopitelně hledá ten "osel".
a když ani tady nereagují skalní znalci Verneovek...
Děti kapitána Granta - Jules Verne - pan Paganel
Vložit příspěvek