Postava hledá autora - pomozte jí!
Možná střílím zcela vedle, ale nemohla by to být Lady Fuckingham hledající O. Wildea? Už si přesně nepamatuju okolnosti, proč se vdávala...
Text příspěvku byl upraven 17.03.20 v 15:54
:-))) tak to opravdu ne, ani nevím že tam se někdo vdával.
O vdávání nepadne v tom mém příběhu ani slovo, tam jde o naprosto nesexuální mezidruhové vztahy.
eee stále vedle jak ta jedle
V češtině vyšly autorovi 2 knihy + povídka v antologii. Ta druhá kniha o které NENÍ řeč, je válečný román.
A my hledáme hrdinu z knihy (nejen) pro děti
Nejdřív jsem si říkala, že to bude nějaký tragický příběh sobecké lásky a touhy po vlastnictví z jeho strany, ale po přečtení posledních nápověd asi ne-e a souhlasím s woodwardem. Nebo to bude něco typu tříkolky - hrdina to chtěl a dostal to až v okamžiku, kdy původní vlastník upadl do bídy :-).
soukroma trefila příběh a autora, ale kromě Lassie jsem hledala hlavně koho?
Koneckonců kdybyste hledali jen Lassie, bylo by to moc snadné...
Text příspěvku byl upraven 17.03.20 v 18:26
Já to měl kdysi půjčený z knihovny - určitě před víc jak padesáti lety, jenom jednou. Takže nemám tuchu.
Tak já se toho ujmu, mimo soutěž, aby řeč nestála ;-).
Hledaná dívka hledanému ihned padla do oka. Seznámili se na letním táboře, na který jela se spolužáky, a jejich láska byla opravdu osudová. Jak se jmenovali ti dva a jak jejich autor/ka?
Ústřední dvojici jsou věnovány ještě dvě další knihy, které spolu s ostatními díly autora/ky patřily v 90. letech k velmi čteným záležitostem dospívajících dívek.
Text příspěvku byl upraven 22.03.20 v 19:29
Já jsem tedy vyrostla o něco dříve na Stanislavu Rudolfovi, ale nemohla by to být trojice: Lenka Lanczová, Eva a Dick?
Jsou to oni! Předávám slovo (pokud se soukroma neujme právoplatné hádanky).
Teď jsem zachytila svoje "jméno" v souhrnné diskusi: nevím, že mám zadávat - na moji návodnou odpověď nikdo nereagoval, tak jsem vlákno přestala sledovat (ostatně jako všechna, páč se v nich stejně nic dlouho nedělo, ale snad už se to pomalu rozjíždí).
Takže zadám, jen si nejsem jistá, zda jsem tuhle postavu už nedávala - pokud ano, jistě mi to někdo ochotně připomene, ale hlavně ne rychleji, než někdo jiný bude mít šanci hádat!
HÁDANKA
Měl "srdce, do nějž by se byl vešel celý svět", smysl pro krásu a citlivý sluch, přesto to byl nešťastník.
Jeho tvůrce nám představil zásadní dramatickou epizodu života hledané postavy, z pera jiného autora se dozvídáme o celém životě hledaného. Takže třeba odhalit oba autory.
Já asi tuším, a jestli je to to, co si myslím, tak jsem to i četla a někde tu knihu ještě mám (asi u rodičů), ale zaboha si nemohu vzpomenout, byla-li tato postava jmenována i skutečným jménem nebo jen "přezdívkou"??
Tak jsem dohledala, že se jmenoval Erik - jinak ovšem známější jako Fantom Opery. Stejnojmennou knihu napsal Gaston Leroux. A Susan Kay napsala knihu Fantom, o jejíž existenci jsem neměla ani ponětí, ale našla jsem ji na google books a vypadá docela zajímavě!
Na okraj: myslím, nebo si to tedy vůbec nepamatuji, že jsi tuhle postavu nezadávala (nebo ne v nejbližší minulosti) :-).
Vložit příspěvek