Postava hledá autora - pomozte jí!
Mě napadl jen vyučující z knihy Vybíjená od Viewegha, ale ten se se studenty nevídal pravidelně, co vím. A ani už mu nemohu "přijít na jméno".
Kdepak, žádná cizina, zůstáváme pěkně doma. Jde o známého českého autora a domnívala jsem se, že známý román. Ten čas a místo se dozvíme hned v názvu.
Třídní profesor , několik oblíbených studentů, maturita za okupace. Pravidelné schůzky po pěti letech, bilancování ,plány. Různý charakterový vývoj jednotlivých postav. Moralizování a rady ne vždy přijímány s povděkem. Já už nevím co napovědět.
Že by kniha V šest večer v Astorii?Profesor Krčma hledá pana Zdeňka Pluhaře?
Autora nyní hledají dva hloupí venkovští čerti,kteří v klidu přebývají ve starém mlejně a mastí s lidmi karty o dušičku.Tedy,dokud k nim nezavítá jistý vysloužilec od jízdní pěchoty který je řádně potrápí. Vysloužilce do mlýna navedl jeden hrozný mordýř a loupežník.
Omnimor a Karborund - všechny postavy z Drdových Hrátek s čertem si pamatuji jménem, jen tyhle jsem si musela dohledat...
Ano,to jsou oni.Hodně lidí ani neví že vůbec nějaká jména mají,ve filmové verzi pokud vím jsou to jen čerti,bez jmen.
Skutečná (ve smyslu opravdová, nikoli skutečná postava) dáma, která vládla praktickou i laskavou rukou farmě, celé rodině, otrokům i zaměstnancům. Z její smrti se manžel zbláznil a farma skoro zpustla. Blížící se válka dílo zkázy dokonala. Ale farma nezhynula, vykřesala z ruin život dcera hledané.
Text příspěvku byl upraven 23.07.21 v 09:45
To bude maminka Scarlet O'Harrové Ellen, která našla Margaret Mitchellovou.
ano, Miss Ellen, Ellen O'Hara (po prvním manželovi Robillardová), která se nakazila tyfem a jejíž smrt byla pro všechny doma i v okolí hotová tragédie
Jiná dáma se naopak nikdy neprovdala, protože v den svatby ji snoubenec opustil. Od té doby nosí své svatební šaty.
Vložit příspěvek