Postava hledá autora - pomozte jí!
Já tuhle knihu tedy neznám, ale vybavily se mi úplně jiné babičky, které hodně ovlivňovaly. a to nárazově, životy svých vnuků zejména proto, že měly na výchovu (a život) naprosto odlišné názory. A to i přesto, že mluvíme o době před sto lety...
Těch vnuků bylo povícero, a nejméně jedna vnučka o této osobní/rodinné zkušenosti hodně pěkně psala a nejspíš i její starší sestra se vzpomínkám na dětství ve své literární tvorbě také nevyhnula. A otázka tentokrát směřuje právě na vnuky - minimálně autorku knihy, kde najdeme nejvíc vzpomínek, ale i ostatní její sourozence, které tak zvěčnila.
Nic??? Bábinka z otcovy strany silně věřila na dědičnost, oblékala šněrovačku vzhůru nohama, měla zvláštní postup na uvázání pupeční šňůry novorozence a proti lupičům měla u postele pár pořádných pánských bot - zadupe a lupič se lekne..., a spoustu dalších originálních přístupů k životu a výchově.
Nehledáme Betty McDonaldovou? Ale jak se jmenovaly její babičky, to si fakt nevzpomenu :-)
Ano, hledáme Betty jako autorku a Betty jako jedno z vnoučat a její sourozence (nikoli jména babiček ;-) Tak ještě aspoň jednoho, či lépe dva, nebo dokonce tři další vnuky ...(když si je vícméně pamatuji i já, tak to asi nebude takový problém :-)
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 17:08
Mám to! Sestry Mary, Dede a Alison a bratr Cleve. Už vím , co si příště vypůjčím v knihovně.
Teď hledá autora dívka, která nemá žádné sourozence a vyrůstá v sirotčinci. Našel se mecenáš, který se rozhodl umožnit jí vystudovat, ale dívka ho nesmí poznat.
Knížka se v podstatě skládá z dopisů hrdinky tajnému dobrodinci. Protože nezná jméno, vymyslí pro něj přezdívku.
Lugwig Miese van der Rohe a jeho nejslavnější dílo se v románu jmenovali jinak...
Předpokládám - Rainer von Abt, vila není Tugendhat, ale Landauer (Skleněný pokoj, Simon Mawer)
Hledaná postava se pod vidinou získání peněz nechá zlákat spolužákem ze střední školy k nezákonné činnosti. Vlastní nedbalostí však způsobí tragédii, která ho poznamená na celý další život.
Tragédie se týkala sestry hledané postavy a protože jim už jako malým zemřela matka, měli spolu výjimečný vztah. Hledaná postava později studovala medicínu, sestra vystudovala konzervatoř a brzy se vdala.
Hrdina je velice dobrý člověk, který odpustil své ženě nevěru - podvedla ho s jeho bratrem , po létech ji přijal zpátky, ale i tentokrát ho opustila. Přesto vůči ní necítil zlobu.
Děj románu se odehrává na počátku minulého století (byl napsán v té době).
Text příspěvku byl upraven 02.08.21 v 22:27
Mně by to sedělo na něco od Staška, ale neznám jeho dílo, abych vylovil konkr. postavu
Ano, je to Klostermann. Teď ještě o jaký román se jedná? Na jménu postavy netrvám.
Vložit příspěvek