Postava hledá autora - pomozte jí!
Klostermann mne taky napadl u autora z hor, z dramatického manželského a rodinného života jsem od něj četla Skláře (doporučuji), což neodpovídalo zadání - ale bude to Ecce homo! (hlavní hrdina je v anotaci nazván "světákem", ale asi v nějakém starším pojetí, když v zadání je to dobrák od kosti ;-)
Ano, Ecce homo! je správně. Postava se jmenuje Václav Šíra a proti vůli své ženy odešel do světa za prací (odtud světák). Když se vrátil, byla žena těhotná s jeho bratrem. Také mužu knížku doporučit.
Milerád přenechám někomu, kdo Klostermannovo dílo zná. Mne jen trklo to spojení s pohořím, kdybych chtěl hádat dál, nejspíše pohořím.
---
Koukám, že jsem neaktulizoval okno prohlížeče a psal s křížkem po funuse.
Text příspěvku byl upraven 04.08.21 v 14:16
Nemůžu říct, že bych Klostermannovo dílo přímo znala, napsal toho spoustu a mě překvapil, že nejen šumavské lyrické příběhy, ale i hodně psychologické prozy, příběhy, které horská příroda svojí drsností jen podtrhuje. Doporučuji zkusit.
Ale využiji nabízené možnosti zadat, protože mi při předchozí hádance vytanul na mysli jiný, věčný příběh...
HLEDÁ SE...
Také hodný muž, který ale neměl štěstí na ženu: milovaná byla, milující nikoli. Záhy jej i své děti opustila, byť ne s bratrem hrdiny, ten ji naopak prokoukl mnohem dříve. Tato dramatická zápletka jen otevírá prostor pro hotové biblické drama...
PanPredseda: nevadí, alespoň se vám povedla krásná nepřeložitelná slovní hříčka :-)
I like the ping-pong with the words. (A nyní již vypínám generátor off-topicu.)
Tak po dvojhlasném intermezzu teď znovu, ale už hůř navázaná hádanka k té předchozí na předcházející stránce:
HLEDÁ SE...
Také hodný muž, který ale neměl štěstí na ženu: milovaná byla, milující nikoli. Záhy jej i své děti opustila, byť ne s bratrem hrdiny, ten ji naopak prokoukl mnohem dříve. Tato dramatická zápletka jen otevírá prostor pro hotové biblické drama...
mraveneček?
pro jméno jeho autora jsem musela dál než do paměti: Josef Kožíšek
Text příspěvku byl upraven 04.08.21 v 19:24
Hledaná postava je v části příběhu opravdu hledaná: odvrhla výdobytky civilizace, odešla žít do lesa a snad jediné, na čem jí záleží, je vyrvat svého malého synka ze sterotypu života a z vlivu televizních Teletubbies a nechat jej zažívat svobodu.
Text příspěvku byl upraven 05.08.21 v 10:28
Hledají se dva kamarádi, kteří v nouzi zachránili jiného a ten je přivedl do okruhu svých známých. Bohužel ale před tou záchranou ztratil něco hodně významného. Kamarádi ho kryli, ale nakonec se kvůli tomu sami rozhádali.
Toho, kterého hledaní zachránili, pronásledovali "stepní vlci", kteří mu také odcizili onen významný předmět. Hrdinové to však nevzdali a nakonec se jim tu významnou věc podařilo získat zpátky.
Vložit příspěvek