Postava hledá autora - pomozte jí!
"Čtenáři Foglara hned vědí,..." - na to jsem spoléhala, ale kdepak - Hun nic a nikdo jiný taky nic. Proto zas já.
Taky jsem čekala, zda se Hun chytne, ale zachránila jsi to, aby mladý pán Velebil na Foglara dlouho nečekal ;-).
Hrdina si z hledaného hned při prvním setkání učinil nepřítele. A protože to byl člověk zavilý a vlivný, nebylo to jen tak. Utkali se několikrát na život a na smrt a hrdina hledaného vždy dost poznamenal. Ale nakonec, po dlouhých letech, ho hrdina zabil vlastně nešťastnou náhodou, když už se jejich vztahy dávno víceméně zklidnily, a dokonce smutně prohlásil, že zabil kamaráda.
... Schválně neuvádím spojitost s hlavním hrdinou, ono těch hlavních bylo dohromady víc, stejně jako prstů/drápků kočky na zadních nohou ;-)
jistojistě hrabě Rochefort, autora tady tedy asi všichni znáte ;-)
Čtu Dumasův klub, moooc zajímavé zejména ohledně autorových děl a souvislostí se skutečností.
Pavlíno, zadávej. Koneckonců mušketýry jsi nadhodila jako první, já jsem ti vítězství jen hanebně odloudila ;-)
Tak jak, mušketýrky, pusťte se po pěti dnech konečně do zadávání ... ať přijdeme na jiné myšlenky!
Tak já se toho s dovolením tedy ujmu a dám něco snadnýho...
Inspirována kvízem o diskuzi vedle (a knihou kterou v ní najdete) hledejte mi hrdinku, která věru nemá na růžích ustláno. Pochází sice ze tří sourozenců, ale i když je nejmladší, tak toho musí snést nejvíc ze všech. Vlastně vyjde najevo, že nebýt potřeby jejího "genetického materiálu", nejspíš by vůbec nepřišla na svět...
Tak mně se hned vybavilo Je to i můj život, ale tam snad byly sestry dvě? - ta mladší Anna ze zkumavky, s jasným účelem.
Aha, už vidím, jaký kvíz máš na mysli - já se domnívala, že ti tak připadala vedlejší šifra (ta písmena jsou částečně velmi "genetická"...;-) Vyzkoušela jsem, tvrdí mi to 15/18, ale já svou třetí chybu prostě nevidím, no nic.
Text příspěvku byl upraven 07.03.22 v 15:03
Raksa.A toho bohužel neznám
soukroma trefa, ale ještě měly brášku který se geneticky nehodil... šťastlivec
Text příspěvku byl upraven 07.03.22 v 18:18
Literát, zahradník, si potrpěl i na blízké chlupaté přátele. Jmenovitě hledáme hned čtyři; někteří z nich jsou i titulními knižními postavami, ale ne všichni/všechny, a rozhodně nejsou všichni/všechny více ani méně spřízněni/y!
Dášeňka, Pudlenka a ... ?? Další by mohla být Dášeňčina maminka Iris, ale to čtvrté zvířátko netuším. Všichni hledají Karla Čapka.
Text příspěvku byl upraven 07.03.22 v 17:00
ještě jedna psí dáma - ale se jménem velmi kočičím...píše se o ní v Měl jsem psa a kočku
Text příspěvku byl upraven 07.03.22 v 17:03
ano, všechny čtyři dámy měl Karel v košíku, vedle jejich mnoha potomků...
Miluji hlavního hrdinu, ale můj cit není opětován (ba byl dost radikálně odmítnut). Tak alespoň vychovávám jeho nemanželské dítě.
Text příspěvku byl upraven 08.03.22 v 13:02
S hrdinou jsme se seznámili nejprve v předvečer významné bitvy, později se naše osudy znovu protly ve vězení. Tam došlo k mému vyznání, které bylo velice ostře odmítnuto.
Text příspěvku byl upraven 10.03.22 v 13:27
Ambra to není.
Hrdina díky mně dostal "umístěnku" na bezpečné místo, kde byl po propuštění z vězení pod dozorem, ale kde se mu dobře dařilo a... Kde jsme se mohli vídat.
Vložit příspěvek