Postava hledá autora - pomozte jí!
Mám pěkné křestní jméno, ale ten malej rošťák mi dal zvučnou přezdívku, kterou mě rád častuje.
Tak to se tady u nás v diskusi Rampepurda rampepurďácká moc dlouho neohřála :-)).
Mimo soutěž k poslední hádance: Když se moc dlouho neohřála, tak musí zpátky do Rampuše? :-/ ;-)
Text příspěvku byl upraven 14.03.22 v 13:27
Myslím, že může zůstat tam, kde je :-).
Nová hádanka:
Mám temné povolání a ještě temnější minulost. Přesto jsem mezi čtenáři oblíbenější než ti, kterým dělám společníka.
Běžně se neztratím ani v křivolakých, temných a páchnoucích uličkách, ani v přírodě či v podzemí, ale tady se nenajdu?
No vida, že jsem se našel! Pro úplnost prosím ještě o křestní jména, mě a autorovo. Pak můžeš zadávat.
Výborně, ani jsem nemusel vytáhnout pouzdro se svými instrumenty. Hádanka je Tvoje.
Patrně (originálně) jediný literární hrdina, který doslova skončil v nicotě, jakoby nikdy nebyl.
No to by mohl být Limonádový Joe, který se rozvařil v kádi s oblíbenou limčou... Ale zbyly po něm myslím hodinky. :-)
takto zmizivších by se našlo nepoměrně více, po všech ale něco matérie někde zbylo, ale nicota je prostě nicota, jakoby nikdy nebyl
a dodám nápovědu - jeho iniciály jsou pěkně zdvojené a při pohledu na ně nás asi prvně napadne herecká hvězda, hotový symbol
herecká hvězda, hotový symbol... to mne automaticky napadají na první dobrou hned 3 jména: Bridget Bardot, Claudia Cardinale, Michelle Merciere... Malinko zúžit by to nešlo? :-)
nešlo, je mezi nimi a teď už jen toho chudáka hrdinu k tomu
jeho autor má vlastně také zdvojené iniciály a druhé jméno k tomu a navrch dalších 27 knih (hledaný se chudák skrývá v takové opravdu kratičké jednohubce, vydávané jako celičká kniha)
A považte, hrdina spatřil světlo světa (než zmizel v nicotě) přesné před 100 lety!
Kdybys mi ubrala 5 let, tipnu Bufallo Billa, jenže žádného autora se zdvojenými iniciálami neznám. Tohle by věděl natuty Encyklopedie...
kdepak, BB je správně, ale hledaného zná jistě valná většina čtenářů, zejména ti, kteří znají jiného autorova (ovšem románového) hrdinu - s velkým G
a připomínám základní popis hrdiny - skončil originálně, nezbylo po něm vůbec nic
Text příspěvku byl upraven 19.03.22 v 10:18
Díky za další nápovědu: jdu na to od hrdiny s velkým G , což je "Great Gatsby" k autorovi (zdvojené iniciály a druhé jméno k tomu): Francis Scott Fitzgerald. Odtud už jen krůček k naší hledané postavě: Benjamin Button z povídky "The Curious Case of Benjamin Button."
ano, Podivuhodný případ Benjamina Buttona, který se narodil jako stařec a opačným během života nakonec skončil...v nicotě
Vložit příspěvek