Postava hledá autora - pomozte jí!
A nemohli bychom jít ještě o století dále? Henry Baskerville by mohl hledat A. C. Doyla. Samozřejmě jeho majetek i rod zůstanou zachovány díky Sherlocku Holmesovi.
Mohli a také jsem tam měla poznámku... Jen jsem posléze zjistila, že román vyšel v roce 1902, tak jsem raději smazala:)
Ano, je to on, na blatech jste nezabloudila a příští hádanka je jen na Vás, Anasa:)
Nejsem už žádná mladice, ale na ulici se po mně dívají mladí muži. Jak jsou dotěrní! Neměli by se dívat po mladých děvčatech?
Děkuji a nahazuji další udičku:
Svého autora hledá muž, který si stoupl pod balkon, na němž byla jeho milá, a vyznával jí lásku. Ale pozor – Romeo to není!
Pod balkónem stál kadet Kristián, ale vyznání lásky vychazelo z úst Cyrana z Bergeracu.
Tak by to měl být jeden z nich, kdo našel Edmonda Rostanda.
Výborně, myslel jsem Kristiána, ale Cyrana bychom museli také uznat.
Na tahu je Koka.
Hledaný už 100 let varuje útočící vojska, aby nestřílela, neboť střely by mohly zasáhnout lidi!!!
Žel, varuje marně.
ani v neděli čárka, ani v pondělí žádné písmenko...no mám čas do pátku
Autora hledá geniální astrofyzik s autistickými rysy, těžce postižený po úrazu při práci pro jistý federální úřad.
Autora hledá geniální astrofyzik s autistickými rysy, těžce postižený po úrazu při práci pro jistý federální úřad. Tím federálním úřadem je FBI, kterému dotyčný občas vypomáhá. K onomu postižení - devastujícímu zranění levé poloviny těla - došlo asi 10 let před prvním příběhem, v němž autor uvedl svého hrdinu na scénu.
Autor má na DB zatím jen dvě knihy, obě s uvedeným hrdinou.
pátrání mezi přečtenými přineslo výsledek: Lucas Page (postava) a Robert Pobi (autor) a podle komentáře další nový doporučeníhodný objev?
Ano, toť oni.
Mně se to líbilo moc, Lucas je z podobné sorty jako můj další oblíbenec Theo Cray. Ale jeho příběhy se taky každému nelíbí.
Příspěvek porušil pravidla diskuze, a proto byl odstraněn moderátorem.
... Velká nápověda: skvěle by se hádanka hodila i do Uhodněte dílo pro děti - ostatně tam je dospělých hadačů ještě víc než tady... Dětem ale můžete namluvit leccos, dospělí snadno uhodnou, že s takovým projevem tedy údajně němá hledaná postava němá ve skutečnosti není!
Text příspěvku byl upraven 19.04.22 v 11:41
Vložit příspěvek