Postava hledá autora - pomozte jí!
Moc se omlouvá, nějak jsem se zapomněla, starostí až nad hlavu... Napravuji:
Pocházím z Crabapple Cove v Maine a můj otec neměl příliš literárních hrdinů, přečetl pouze jednu knihu - z ní jsem získal svou přezdívku. Kromě svého autora hledám i parťáka z Forresttownu v Georgii.
Duke Forrest a Hawkeye Pierce hledají H. Richarda Hornbergera alias Richarda Hookera?
Tak to byla rychlost! (Jen doplňuji, že Hawkey byl celým jménem Benjamin Franklin Pierce a druhý "maník" se jmenoval Augustus Bedford Forrest. Oba měli hodnost kpt.) S radostí předávám slovo.
Dobrá, posuňme se jinam. A bude to jednoduchoučké.
Synovec a syn hledá (pozor, nikoli hledají) svého autora.
Tatjana: Je zajímavé, že Cimrmany zmiňuješ. Sice to vůbec není ono, ale v jednom cimrmanovském semináře se s postavou i autorem skutečně pracuje, a dokonce je tam zmínka o "synovci a synu".
nebýt tohoto odkazu, nikdy by mě nenapadl Shakespearův Hamlet ... a to jsem dávala komplexní S. rébus vedle!
Přitom je to vlastně nabíledni, že?
V cimrmanovské scénce Hamlet bez Hamleta je: „Co ty, Hamlete, synovče a synu? Cože tě pořád obestírá chmura?“
Pro nového krále a adoptivního otce byl Hamlet opravdu synovcem a zároveň synem. Na řadě je Soukroma. :-)
Takže ze stejného ... sudu bude tohle opravdu jednoduché:
"jedovatá hrbatá ropucha"
Richard třetí. By to mohl být.
Text příspěvku byl upraven 25.04.22 v 18:34
to samozřejmě taky je - aspoň v očích Shakespearových, který z něj udělal pěknou zrůdu a už se to s ním veze pěkných pár století
Autora hledá student, který velice toužil dostat se do Prahy. To se mu sice splnilo, ale v Praze ho čekala jen bída, deziluze a nakonec smrt.
Taky by ovšem mohl Jan Pistora hledat Zikmunda Wintera, sedělo by to i na něj...
Díky za rychlé odpovědi. Jana Pistoru bohužel neznám, takže pravdu má Ulriška a pokračuje.
Jsme čtyři. Jak ti tři mušketýři, všude spolu, samé dobrodružství.
Oranžová, růžová a 2x černobílá, toť naše zbarvení.
To bude Vavřinec a jeho parta D. Lhotové a Z.K. Slabého...
Text příspěvku byl upraven 26.04.22 v 11:43
reader.007 nás - zase - nechává přespříliš dlouho na holičkách; píšu raději dnes, zítra už bych mohla být docela na vážkách, co že se s ní stalo ;-)))
... a pravidlo 3 dnů nám zase zůstává ležet ladem a bez povšimnutí. Nejsem jediná kdo má děravou paměť ;-) Nebo nejsou kádři?
Abyste neřekli:
Hledejte člověka, který konec života stráví v trpkých výčitkách. A to jen proto, že kdysi pustil jednoho návštěvníka ke svému nadřízenému.
Text příspěvku byl upraven 01.05.22 v 12:45
Vložit příspěvek