Postava hledá autora - pomozte jí!
Jestli to byl pejsek, tak jsme to nehádali. ;-)
To roztomilé zvířátko je poněkud větší... (a v "dětství" je jeden pes jeho nepřítelem)
Kniha poprvé vyšla v roce 1904, její české překlady, kde je hledaný nazývaný Čertem vyšly ve 20. letech minulého století. Český překlad, kde má hledaný jméno Míša, vyšel (společně s dalším příběhem od stejného autora) v roce 1968 a poté v roce 1991.
Tak jo, koukla jsem a vykoukl na mne Monarcha (Ernest Thompson Seton). Sázela jsem na Londona, ale mořský vlk nebyl zviřátko, a nic dalšího odpovídajícího zadání jsem od něj neobjevila. Teď už vím proč.
Medvěd - grizzly Míša, který jako medvídě nosil náušnice, mne napadl hned napoprvé, ale zmátl mne ten Čert.
Soukroma odpověděla jako první správně, že Monarcha hledá pana Setona.
Tatjaně se omlouvám za to, že jsem četl zrovna to vydání, kde je malý grizzly nazývaný Čertem. ;-)
"Ste na mě jako ti sršni, kteří se na člověka sesypó a tak dlóho bžodajó a štípajó, až uštípajó. Každé jako ten ščór na člověka přileze, ani člověk neví a répne, až krev v žilách se zastaví." říká kdo?
Jak je charakterizovala jedna z vedlejších postav, svého autora nyní hledají mrzout, prostopášník* a jejich úchylný poskok.
* uvedla jsem zjemnělý výraz, v knize byl hrdina charakterizován poměrně ostřejším slovem, ale jeden za administrátorů diskuse mne upozornil, že ač bylo slovo s hvězdičkou, porušilo pravidla diskuse
Text příspěvku byl upraven 30.05.22 v 20:09
Trojice je sice různorodá, ale klape jí to, takže má speciální pověření k vyšetřování zločinů na území monarchie.
Nebýt toho úchyla, šacovala bych je na Jiřího Adama z Dobronína, bakaláře Petra a toho třetího vojáckýho šamšulu...
Mrzout jim všem velí a vyznává katolickou víru. Prostopášník je luterán a úchylný poskok... u toho tuším vyznání uvedeno nebylo.
Dobrodružství hledané trojice se odehrávají na území dnešních Čech, Slovenska, Rakouska, ...
Vložit příspěvek