Postava hledá autora - pomozte jí!

Navážu na téma dvojčat z vlákna knih pro děti :
Autora hledají dvě sestry dvojčata, k nerozeznání si podobná. Když jedna z nich tragicky zahyne, druhá se rozhodne vydávat se za ni. Protože považuje sestru za šťastnější a úspěšnější a miluje jejího manžela, který dal sestře přednost před ní.

Jde o český psychologický meziválečný román.
Shodou okolností se jedna ze sester jmenuje stejně, jako jedna z právě odhalené knížky ve vedlejším vláknu.
(Ne, ta z titulu to není.)

Můj život, to je hra. Beru ji vážně a jsem v ní skvělá, už odmala. A ještě něco k životu potřebuji, tabletky. Taky odmala.
Jsem pohledný, jsem úspěšný a oblíbený, umím dělat svoji práci. Kromě toho jsem ale pěkně prohnilý.
Mám svého oblíbeného hudebního interpreta a taky neoblíbeného kolegu, který je alkoholik.
Vcelku mne uráží, že mne neznáte, ale tu ostudu sboru určitě ano minimálně podle jména. Jak já ho nemám rád... I proto, že strká nos do věcí, do kterých mu nic není. Přitom já nejsem taková troska jako on. Líbím se ženám, vypadám prý jako David Hasselhoff.

jo to jsem kdysi četl.. autor je Nesbo...jsi policejní důstojník, tuším kniha Červenka ....ale jak se jmenuješ ... ach ten Alzheimer.....
Jsem to já a oceňuji, že tu nepadlo jméno Harry Hole. To bych si snad vzteky utrhl ruku...
Nová hádanka může být zadána!

když jsem byl malý chlapec unesli mě. Pokusil jsem utéct zpět domů, plánoval jsem útěky a když jsem byl konečně vrácen do starého domova utekl jsem do domova nového.
Jack Crabb - Thomas Berger?
Střílím naslepo, film jsem viděla jako dítě a knihu nečetla.

ano jsem to já .
ještě by to chtělo pro úplnost autora
Text příspěvku byl upraven 11.03.23 v 16:41
Anna Müller-Tannewitz - ale nevěděla bych, knihu neznám. Anotace mne zaujala, takže dávám do seznamu. Další hádanka patří reader.007.

já ji mám v knihovně , tam je jako autorka uvedena pod pseudonymem Anna Jürgen, ale to jen tak pro úplnost.

Svého autora hledá muž, kterému se dostalo velké výsady: on i jeho potomci se směli posadit kdykoliv jim bylo libo.
Vložit příspěvek